همانطور که میدانید ماینر هایی که مسئول اعتبار سنجی تراکنشهای شبکه اتریوم هستند در حال حاضر از قدرت محاسباتی عظیمی برای حل یک معمای ریاضی استفاده میکنند و از شبکه در برابر هکرها محافظت میکنند. انفجار یک بمب سختی به تدریج دشواری این پازل ها را افزایش می دهد و استخراج موفقیت آمیز یک بلوک را گران تر یا تقریباً غیرممکن می کند. در نتیجه، استخراج در بلاک چین اتریوم بسیار گران خواهد شد. از این رو تیم توسعه دهنده بلاک چین اتریوم تصمیم دارند، به زودی این شبکه را از مکانیسم POW به گواه اثبات سهام (POS) ارتقا دهند. در ادامه قصد داریم به بررسی مفهوم به روز رسانی Arrow Glacier بپردازیم و به سوالاتی مانند اینکه آیا اتریوم به PoS خواهد رفت پاسخ خواهد داد. همچنین بعد از اینکه ETH به PoS رسید چه چیزی را باید استخراج کنید؟
چرا به روز رسانی Arrow Glacier اهمیت زیادی دارد؟
به روز رسانی Arrow Glacier یک اصلاح نسبتا ساده است که در بلوک شماره 13,773,000 در 9 دسامبر 2021 اجرا شده است.
بنابراین، آیا اتریوم در حال حاضر اثبات سهام (PoS) است؟ نه، با ارتقاء Arrow Glacier، بلاک چین اتریوم به روز می شود تا آن را در مسیر خود حفظ کند. این بدان معناست که بلاک چین اتریوم هنوز به مدل PoS ارتقا پیدا نکرده است. علاوه بر این، به روز رسانی Arrow Glacier برای استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال، کاربران، سهامداران و اتریوم 2.0 آینده قابل توجه است.
مانند Muir Glacier، ارتقا شبکه Arrow Glacier پارامترهای بمب سختی شبکه را تغییر میدهد و آن را چندین ماه به عقب میاندازد و به توسعه دهندگان اتریوم 2.0 زمان بیشتری میدهد تا برای انتقال به مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) آماده شوند.
تمدید بمب ساعتی یکی از ویژگی های مشترک به روز رسانی اتریوم است که در ابتدا برای دسامبر 2021 و هارد فورک لندن در نظر گرفته شده بود. با این حال، پیشبینی میشود که این اتفاق در ژوئن 2022 رخ دهد. یک پیشنهاد بهبود اتریوم (EIP) بمب سختی این نسخه را به تعویق میاندازد. EIP پیشنهادی برای تغییری است که انجمن اتریوم ایجاد و بررسی می کند.
با توجه به این ارتقا، استخراج در اتریوم دشوار و غیراقتصادی خواهد شد و ماینرها را تشویق میکند تا روند حرکت به روش اجماع PoS را تسریع کنند. Arrow Glacier به ویژه جذاب است زیرا به نظر می رسد آخرین مرحله از بمب دشواری قبل از معرفی اتریوم 2.0 باشد.
بمب سختی اتریوم چیست؟
بمب دشواری روشی است که شبکه اثبات کار (PoW) (یعنی اثبات کار اتریوم در این مورد) را مجبور میکند تا تولید بلوکها را متوقف کند، استخراج را بیسود میکند و ماینرها را از حفظ زنجیره پس از تبدیل به اثبات سهام منصرف میکند.
ماینر هایی که مسئول اعتبار سنجی تراکنشهای شبکه اتریوم هستند در حال حاضر از قدرت محاسباتی عظیمی برای حل یک معمای ریاضی استفاده میکنند و از شبکه در برابر هکرها محافظت میکنند. انفجار یک بمب سختی به تدریج دشواری این پازل ها را افزایش می دهد و استخراج موفقیت آمیز یک بلوک را گران تر یا تقریباً غیرممکن می کند. در نتیجه، استخراج در بلاک چین اتریوم بسیار گران خواهد شد.
زمان بلاک نیز طولانی تر می شود و در نتیجه زنجیره بلاک (عصر یخبندان) منجمد می شود. این یک منحنی نمایی است که برای مدت طولانی شیبدار و مسطح باقی مانده است و زمانی که بمب منفجر شود به طور ناگهانی افزایش می یابد.
توسعه دهندگان اصلی اتریوم پیشرفت قابل توجهی به سمت ادغام با قابلیت همکاری کاربران و Amorpha (یک شبکه توسعه کارآمد) داشته اند. با این حال، اجرای اصلاح اثبات سهام در شبکه اصلی به زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین، بمب سختی به تعویق افتاده است.
پس از وقوع ادغام، کسانی که دارایی خود را به منظور استیکینگ قفل کرده اند برای اعتبار سنجی شبکه اصلی اتریوم تخصیص داده می شوند. با این حال، ماینرها احتمالاً پس از عدم نیاز به استخراج یا پشتیبانی در شبکه، درآمدهای خود را برای مشارکت در سیستم اثبات سهام جدید سرمایه گذاری می کنند.
پیشنهادات بهبود اتریوم چیست؟
تغییرات پیشنهادی توسط اتریوم، هیئت ویراستاران، توسعه دهندگان و جامعه اتریوم برای ارتقای شبکه اتریوم مورد بررسی و توافق قرار می گیرد. اینها پیشنهادات بهبود اتریوم یا EIP نامیده می شوند.
هر کسی میتواند یک EIP برای پیشنهاد تغییرات یا پیشرفتها در شبکه اتریوم ارسال کند، اما هر پیشنهاد ابتدا باید یک روند بررسی دقیق را طی کند. EIP ها به هفت دسته مختلف تقسیم می شوند که در زیر توضیح داده شده است:
EIP های مسیر استاندارد: تغییرات در EIP های استاندارد بیشتر پیاده سازی های اتریوم را تحت تاثیر قرار می دهد. بهبود پروتکل شبکه و اصلاح قوانین تراکنش از جمله آنهاست.
EIP های متا: برای توصیف درخواست ها و اقداماتی که به پروتکل شبکه مرتبط نیستند استفاده می شود.
درخواست اتریوم برای نظرات EIP ها: این نظرات در EIP ها با استانداردها و قراردادهای کاربردی سروکار دارند.
EIP های شبکه: پیشنهادات برای بهبود تعاریف پروتکل شبکه به عنوان EIP های شبکه شناخته می شوند.
رابط EIP :EIP برای رابط های کاربر، استانداردها و مشخصات کاربر را بهبود می بخشد.
EIP های اطلاعاتی: اینها به استانداردهای طراحی واقعی اتریوم متصل هستند.
Core EIP: پیشنهادهایی که نیاز به “چشمه توافق” دارند به عنوان EIP های اصلی شناخته می شوند.
علاوه بر این، هر EIP از یک فرمت منحصر به فرد پیروی می کند و الزامات فنی دقیق برای یک تغییر معین را پوشش می دهد. تنها یک پیشنهاد بهبود اتریوم که آن هم EIP-4345 است، برای ارتقاء Arrow Glacier پیشنهاد شده است. این برنامه بر گسترش یک بمب سختی تمرکز می کند تا به توسعه دهندگان اجازه دهد تا مدت بیشتری روی انتقال اتریوم 2.0 کار کنند.
همچنین هر EIP علاوه بر اینکه فرمت منحصر به فرد خود را دارد، باید مراحل متعددی را قبل از پذیرش طی کند.
به روز رسانی Arrow Glacier اتریوم چه تاثیری بر کاربران خواهد داشت؟
هاردفورک Arrow Glacier فوراً بر کاربر معمولی اتریوم تاثیر نمی گذارد. علاوه بر موارد فوق، تفاوتی در زمان تراکنش یا میانگین هزینه ها در شبکه وجود ندارد. با این حال، ماینرها و اپراتورهای گره باید کلاینت های اتریوم خود را به نسخه فعلی به روز کنند تا از ادامه تقسیم قبلی اتریوم (فورک قدیمی) که دیگر به طور رسمی توسط جامعه پذیرفته نیست، جلوگیری کنند.
اگرچه ارتقاء Arrow Glacier هیچ چیزی برای پرداختن به هزینههای بالای گاز یا مشکلات مقیاسپذیری اتریوم ارائه نمیکند، اما همچنان یک به روزرسانی ضروری است. این نه تنها تضمین میکند که شبکه قابل استفاده باقی میماند و از تسلیم انبوه ماینرها به دلیل هزینههای گزاف ماینینگ جلوگیری میشود، بلکه این آخرین یا سومین بار است که بمب دشواری باید به تعویق بیفتد.
بنابراین، ارتقاء Arrow Glacier با هدف تحقق Eth2 است که امیدواریم در نیمه دوم سال 2022 منتشر شود. بنابراین، آیا PoS بهتر از PoW است؟ پاسخ روشن این است: بله.
مصرف انرژی استخراج در شبکه یکی از مهم ترین پیامدهای تغییر (PoW به PoS) خواهد بود. به لطف مدل Ethereum PoS، تأثیر محیطی اتریوم تا 99 درصد کاهش می یابد.
بعد از اینکه شبکه اتریوم ارتقا یافت چه چیزی را باید استخراج کنید؟
پس از اینکه اتریوم به روش اجماع PoS ارتقا یافت، استخراج به کوین های کوچکتر و کمتر شناخته شده تقسیم می شود. تنها چند نمونه عبارتند از Ravencoin و اتریوم کلاسیک (ETC).
هیچ یک از سکه های ذکر شده در بالا شناخته شده یا به طور گسترده در بلاک چین اتریوم استفاده نمی شود، اما تفاوتی ندارد. آنچه مهم است این است که مانند اتریوم، توکن های آنها را می توان با استفاده از تجهیزات استخراج مبتنی بر واحدهای پردازش گرافیکی استخراج کرد.
علاوه بر این، ماینرها اغلب بر اساس اقتصاد استخراج از یک سکه به سکه دیگر مهاجرت می کنند. برای این، آنها باید هر روز سکه های مختلف را اندازه گیری کنند و سکه های سودآور را استخراج کنند. همچنین، آنها باید چندین کیف پول را مدیریت کنند تا مطمئن شوند که سکه ها ایمن هستند.
ماینرها همچنین ممکن است یک فورک اتریوم مانند Ethereum Classic 2.0 ایجاد کنند تا بلاک چین را به روز کنند که به جای PoS به مدل PoW متکی است و قوانین جدیدی ایجاد کنند.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.