ممنوعیت رمزارز خارجی در ایران

به نظر می رسد ایران در تلاش است تا پرداخت رمز ارزهای استخراج شده در خارج از کشور را ممنوع کند

اجرای چنین ممنوعیتی که به سختی قابل اجرا است ممکن است در واقع بخشی از یک استراتژی بزرگتر برای جلوگیری از تحریم ها باشد.

پیرو تلاش گسترده تر برای دور زدن اثرات تحریم ها، ایران ممکن است یکی از اولین مصادیق حمایت از ارزهای دیجیتال را دنبال کند.

براساس یک توییت از رسانه خبری ایران اینترنشنال، بانک مرکزی ایران روز چهارشنبه با صدور حکمی از سوی هیئت وزیران مبنی بر این که ارزهای دیجیتالی که در این کشور معامله می شوند باید در این کشور استخراج شده باشند و این امر مانع مبادله دارایی های دیجیتالی استخراج شده در خارج است.

در حالی که بسیاری از ناظران اشاره کرده اند که اجرای این امر تقریباً غیرممکن است، وکیل و مشاور بلاک چین فاطمه فنی زاده خاطر نشان کرد که این ممنوعیت ممکن است در درجه اول متوجه بانک ها و نهادهای ارزی باشد که از رمزارز برای پرداخت واردات استفاده می کنند.

در اواخر آوریل، بانک مرکزی ایران آیین نامه ای را تصویب کرد که به بانکها و سایر موسسات مالی اجازه می دهد تا برای  هزینه واردات از رمز ارز استفاده کنند. زیر نظر این چارچوب، موسسات می توانند از رمزارز استخراج شده ی دارای مجوز دولتی برای خرید استفاده کنند. به نظر می رسد هدف ارائه این مقررات جدید اطمینان حاصل کردن از این است که فقط رمزارز استخراج شده از مزارع مورد تایید برای واردات استفاده می شود.

از سال 2019، نهادهای نظارتی بیش از هزار مجوز برای تاسیسات استخراج رمزارز، از جمله مزرعه ای با 6000 دکل تحت کنترل ترکیه صادر کرده اند.

قوانین جدید ممکن است بخشی از استراتژی مقابله با تحریم های گسترده تری باشد که سالها در دست تدوین است. موسسه تحقیقات ایرانی مرکز تحقیقات مجلس از سال گذشته خواستار استفاده از ارز رمزارز برای دور زدن تحریم های فلج کننده اقتصادی شده است، به طوری که که آنها در یک گزارش نوشتند که دارایی های دیجیتال می توانند برای تجارت بین المللی استفاده شوند:

“به گفته کارشناسان ، یکی از راه های جلوگیری از اثرات سو تحریم های ناعادلانه، استفاده از رمزارزها  برای تجارت خارجی است.”

علی رغم این تلاش های جدید در ایجاد پرداخت های وارداتی رمزارز تحریم شده توسط دولت، رابطه ایران با دارایی های دیجیتال در طی چند ماه گذشته گاهی قابل قبول نبوده است. در ماه ژانویه، مقامات اتفاقات گسترده برق، تاسیسات غیر قانونی استخراج رمزارز را مقصر دانستند، هر چند کارشناسان اظهار داشتند که احتمالاً زیرساخت های فرسوده و نادیده گرفته شده در این زمینه نیز مقصر هستند.

اجرای این ممنوعیت دشوار ممکن است در واقع بخشی از یک استراتژی بزرگتر برای جلوگیری از تحریم باشد.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مجید
مجید
3 سال قبل

یعنی برای ما که مثلا تو صرافی مثل نوبیتکس نوسان میگیریم مشکلی پیش میاد یا نه؟ ممکنه داراییمون بلوکه بشه؟
برای امثال ما ،یا صرافی نوبیتکس میتونه مشکل پیش بیاره یا شامل ما نمیشه؟

پرستو کاشانی
پاسخ به  مجید
3 سال قبل

با سلام و احترام. در این خبر به پرداخت های ارز دیجیتال برای واردات به کشور اشاره شده است و هنوز اظهار نظر رسمی درباره فعالیت صرافی های ارزهای دیجیتال در داخل ایران وجود ندارد.