اداره کل گمرک در طی بخشنامه ای، تعرفه گمرکی دستگاه های استخراج رمز ارز را به تمام گمرک های ایران اعلام کرد. در این خبر که توسط ایبنا منتشر شده است، دستگاه های ماینینگ در گروه دستگاه های کارت خوان، بارکد خوان و دستگاه های الکترونیک مربوط به بانکداری قرار گرفته اند.
این مسئله نشان می دهد موضوع استخراج بیت کوین و رمز ارزها با قرار گرفتن در دستور کار هیئت دولت به صورت جدی در حال پیگیری است و گمرک با اعلام تعرفه گمرکی و قابلیت واردات قانونی این دستگاهها باید منتظر مصوبه ماینینگ از سوی دولت بماند تا با قانونی شدن فضا، صنعت ماینینگ با آماده بودن زیرساختهای لازم از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و وزارت نیرو تعیین تکلیف شود.
بخشنامه ای که در تاریخ 22 تیر 98 صادر شده است جزییاتی را در خصوص دستگاه های ماینر ابلاغ می کند که به شرح زیر است:
- دستگاه استخراج ارز دیجیتال (ماینر) ذیل ردیف گمرکی قرار میگیرد که عمدتا دستگاه های کارتخوان، پین پد یا رمزخوانها و برخی دیگر از ابزارهای بانکی قرار دارند.
- مصنوعات از فولاد زنگ نزن به صورت رشته مفتول های خرد شده و بدون پوشش ذیل ردیف تعرفه ۷۳۲۶۲۰۰۰ صورت می گیرد.
- دستگاه (PDA (Personal Digital Assistant به مشخصات M۳OX۱۰- M۳MOBILL، با دقت اتصال به شبکه وایرلس (Wi-Fi)، نصب سیمکارت، برقراری ارتباط، بلوتوث و… جهت جمعآوری اطلاعات از طریق خواندن بارکد بهعنوان ماشین خودکار داده پردازی در ردیف تعرفه ۸۴۷۱۳۰۹۰ قرار میگیرد.
- قطعات اصلی و اساسی دستگاه گرماتاب شامل مشعل، لوله، فن، رفلکتور و… ذیل ردیف گمرکی ۷۳۲۲۹۰۹۰ قرار دارد.
با ارسال این بخشنامه و مشخص شدن قوانین ماینینگ، باید منتظر قوانین مربوط به برق ماینر ها باشیم. ماجرای برق ماینر ها چندین بار در هیئت دولت مطرح شده است و اعلام گردیده است که برق مصرفی ماینر ها مطابق برق صادراتی محاسبه می شود اما هنوز برخی از استان ها با مشکلاتی مواجه هستند. مثلا چندی پیش دادستان یزد استخراج رمز ارز ها را به واسطه استفاده بیش از اندازه برق و تاثیر بر برق خانگی، غیر مجاز اعلام کرد. خبر های بعدی در مورد استخراج رمز ارز، وضعیت ماینینگ در ایران را مشخص می کند.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.