تمرکززدایی در مقابل متمرکز بودن: با وجود Web3، رقابت برای اجرای مقررات مرکزی برای رمز ارزها در حال افزایش است.سال 2021 سال مهمی برای رمز ارزها بوده است، توکن های غیر قابل تعویض (NFT) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) در جریان رسانههای اصلی و ارزهای دیجیتال بودند و سرفصل اخبار مختلف را به خود اختصاص داده بودند. بدون شک، اینها تا حدی به دلیل تأثیرات COVID-19 بر اقتصاد دنیا است، زیرا افراد زیادی به دنبال راههایی جدید برای تنوع بخشیدن به امور مالی خود هستند و برخی به دنبال رونق کار در خانه هستند و بسیاری تصمیم گرفتند که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت کنند. صنعت کریپتو از بیت کوین (BTC) شروع شد و به سایر پروژه های رمزنگاری بزرگتر مانند ارتقای شبکه اتریوم و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC ها رسید و اخبار نشان می دهد که پذیرش جریان اصلی رمز ارز در حال حاضر به خوبی در حال انجام است. با این همه، یک پروژه وجود دارد که میتواند کریپتو را به خوبی و کاملا در زندگی روزمره همه جا بیاندازد و آن چیزی نیست جز: وب 3 (Web3).
وب 3.0 چیست؟
وب 3.0 با تاکید بر اجماع، چشم اندازی از اینترنت را نشان میدهد که در آن کاربران بهجای تکیه بر کسبوکارهای خصوصی بزرگ یا نهادهای دولتی متمرکز، بهصورت غیرمتمرکز فعالیت میکنند.
برای بسیاری، این فناوری گام منطقی برای نسل بعدی اینترنت است، زیرا کاستی های وب 1.0 و 2.0 مانند تمرکز قدرت در نهادهای متمرکز و مسائل مربوط به حریم خصوصی را برطرف می کند.
قبلاً نمونههایی از این موارد، در فضای کریپتو و دیفای دیده شده است، مانند پروژه MakerDAO، که به دنبال ایجاد یک سیستم مالی جهانی بیطرفانه است که توسط جامعه اداره میشود.
با افزایش محبوبیت DeFi در سال 2021، پروژهها و پروتکلهای بیشتری به بازار راه یافتند و همگی در تلاش بودند تا مزایای DeFi را هر چه بیشتر برای مردم به ارمغان بیاورند. به طور مشابه، پروتکلهایی مانند Nereus برای رسیدگی به مسائل مربوط به حاکمیت منصفانه و تجربه کاربر طراحی شدهاند که هر دو منعکس کننده مسائل و محدودیت های موجود در وب 2.0 هستند.
اگرچه به نظر می رسد که Web3 و DeFi پروژه های جداگانه ای هستند ولی با همکاری یک دیگر زمینه را برای وب 3 و پذیرش آن فراهم می کنند. ما هنوز تا رسیدن به واقعیت وب 3 فاصله داریم، اما پروتکلهای دیفای تا حدی فضای شبیه Web3 را ارائه میدهند و فرصتهایی برای بازخورد و کسب تجربه برای اطمینان به این موضوع فراهم میکنند. وب 3 به بهترین نحو به همه خدمات می دهد. پس آیا رمز ارزها وارد جریان اصلی خواهند شد؟
مسلماً این اتفاق می افتد. تا ژانویه 2021، حدود 4.66 میلیارد کاربر فعال اینترنت در سراسر جهان وجود داشته و اگر وب 3.0 به پروتکل پیش فرض تبدیل شود، هر یک از این کاربران به طور روزانه از فناوری بلاک چین و رمزنگاری استفاده خواهند کرد، حتی اگر از آن آگاه نباشند. با این حال، مسئله اصلی این است که Web3 به چه شکل خواهد بود. برخی استدلال کرده اند که پذیرش گسترده این فناوری به دلیل نکات ایمنی فنی و فقدان جهت دهی روشن دشوار است.
🟧 اگر قصد سرمایه گذاری در وب 3.0 را دارید توصیه می شود مقاله بهترین ارزهای وب 3.0 را مطالعه نمایید تا با دارایی های ارزشمند در این حوزه آشنا شوید.
آیا پذیرش جریان اصلی بدون Web3 اتفاق می افتد؟
در حالی که استفاده از کریپتو از زمان پاندمی کرونا در حال افزایش است، تعداد دارندگان کیف پول های جدید شروع به کاهش کرده است. این نشان می دهد که عاملی مانع از گام بعدی پذیرش جریان اصلی می شود. در حالی که ممکن است انتظار برای اجرای Web3 یکی از دلایل آن باشد، مقررات دولتی میتواند عامل دیگری برای کمک به ورود کریپتو به جریان اصلی باشد.
پیش از این، کریپتو به دلیل پیچیدگی و ماهیت نوسانی آن، به راحتی برای همه در دسترس نبود. با ورود محصولات ارز دیجیتال در دسترس تر مانند استیبل کوین ها، کارت های نقدی فعال شده با پروسه رمزنگاری یا محصولات DeFi، نظرات کاربران تغییر کرد.
علیرغم مزایای فراوانی که کریپتو و دیفای ارائه می دهند، برخی از مردم به دلیل عدم نظارت دولت در این زمینه، تردید دارند که این موضع بسیار قابل درک است. اگر دولتها، دستورالعمل ها و قوانینی برای حوزه کریپتو وضع کنند، آیا رمز ارزها به جریان اصلی تبدیل میشوند؟
بر اساس شواهد، پاسخ مطمئناً بله است. مسلماً، کریپتو در کشورهای دارای مقررات جامع مانند سنگاپور یا کشورهایی که دولتهایی به شدت طرفدار ارزهای دیجیتال دارند، مانند السالوادور و اخیراً تونگا، جریان اصلی است. تنها در کشورهایی که هنوز در حال طراحی چارچوبهایی در این زمینه هستند و در مورد مواضع خود در مورد کریپتو در حال تصمیم گیری اند، رمز ارزها در حاشیه باقی میماند.
گام های بعدی چه میتواند باشد؟
در حالی که ممکن است مقررات دولتی و ظهور Web3 بتواند کریپتو را وارد جریان اصلی کند، هر دو به طور بالقوه این قدرت را دارند که آینده کریپتو و دیفای را شکل دهند و تصمیم بگیرند که حرکت بعدی به کجا برسد.
در Web3 تأکید بر این موارد است: تمرکززدایی، دور کردن داده ها از قدرت های مرکزی و استفاده از نیروی هوش مصنوعی برای دسترسی کامل به اینترنت برای همه بدون نیاز به تکیه بر مشاغل بزرگ.
ساختار فعلی اینترنت به دلیل نظارت و تبلیغات استثمارگرانه مورد انتقاد قرار گرفته است. برای کسانی که طرفدار حریم خصوصی و ناشناس بودن هستند و این موارد را به عنوان مزایای اصلی رمزنگاری تمجید می کنند، Web3 این ارزش ها را در زندگی روزمره اجرا می کند. بسیاری از کارشناسان ادعا کرده اند که هدف اولیه ایجاد بیت کوین نیز همین امر بوده است یعنی اجازه دادن به کاربران برای کار بدون کنترل مرکزی.
در مقابل، اگر دولتهای بیشتری تصمیم به اجرای چارچوبها و مقررات در حوزه رمز ارزها بگیرند، احتمالاً تأکید بیشتری بر تمرکز میشود. برخی کشورها اخیراً در مورد ایجاد CBDCها (نوعی ارز رمزنگاری شده تحت کنترل دولت مرکزی)، خبر هایی منتشر کرده اند.
برای مثال، بریتانیا با ایجاد گروه داراییهای دیجیتال و رمزنگاری جدید، یک گام به جلو برداشته تا اطمینان حاصل کند که ضمن ایجاد مقررات، نوآوری را در بخش کریپتو گسترش میدهد. این امر در عین حال که نوسانات را نیز کاهش می دهد، به افراد بیشتری این امکان را می دهد تا به راحتی به مزایای کریپتو مانند افزایش سرعت تراکنش ها و هزینه های کمتر دسترسی داشته باشند.
فضای کریپتو در حال حاضر بر سر دوراهی قرار دارد و رقابت بین Web3 و مقررات مرکزی، آینده این صنعت را شکل خواهد داد.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.