FUD چیست

FUD چیست؟

اصطلاح FUD مخفف عبارت “Fear,Uncertainty and Doubt” است و به معنای ترس، عدم اطمینان و شک است. این اصطلاح در تحلیل های ارز دیجیتال زمانی که به رفتار معامله کنندگان اشاره می شود، بسیار دیده شده است. و حتی به عنوان یک عامل تاثیر گذار در خرید و فروش، تغییرات قیمت ارز های دیجیتال و یا سایر دارایی ها شناخته می شود. اما FUD به چه معناست؟

شک و تردید FUD

FUD یعنی چه ؟

همانطور که در پاراگراف قبل گفته شد، FUD از ترس، عدم اطمینان و شک کاربران نشات می گیرد. این اصطلاح در شبکه های اجتماعی، رسانه ها و بازار های سهام استفاده می شود و منحصر به بازار ارز دیجیتال نیست.

FUD می تواند قیمت ارز های دیجیتال را کاهش دهد و این کاهش هیچ ارتباطی به اصول کلی، نمودار ها و تحلیل های متنوع ندارد. زمانی از این اصطلاح استفاده می شود که به واسطه انتشار خبر و یا اطلاعاتی تریدر ها برای سرمایه گذاری خود دچار شک و تردید و عدم قطعیت شودند. گاهی این خبر و یا اطلاعات هیچ صحتی ندارد و حتی دروغ یا شایعه است.

اما چرا باید اطلاعاتی این چنین حسی را به تریدرها القا کنند؟

دلایل به وجود آمدن FUD

🔸 عوامل متعدی می تواند باعث پدید آمدن FUD شود. برای مثال زمانی که دولت ها خبرهایی در خصوص قانونی کردن ارز های دیجیتال و تبیین قانون در مورد آن منتشر کنند، بازار رمز ارز ها دچار نوسان می شود. برای نمونه چین در سال 2017 اعلام کرد که استفاده از ICO ها را ممنوع اعلام می کند. این خبر که فقط در حد یک تیتر خبری بود، توانست موجب کاهش قیمت بیت کوین شود. به طوری که در طول مدت یک هفته از 4500 دلار به 3600 دلار سقوط کرد.

🔸 اما همیشه این کشور ها و سیاستمدار ها نیستند که می توانند بر روی یک ارز دیجیتال تاثیر گذارند. اگر گروهی از افراد که تایید جامعه را به همراه داشته باشند، مانند تحلیلگران نظر مساعدی در خصوص یک ارز نشان ندهند و یا آینده درخشانی برای یک ارز پیش بینی نکنند، می توانند بر روی تریدرها تاثیر گذاشته و سطح فروش یا خرید را بالا ببرند. البته همیشه این اتفاق رخ نمی دهد چرا که تریدر های حرفه ای نظر کارشناسی، تحلیلگران حرفه ای را پیگیری می کنند و اجازه نمی دهند کوچک ترین خبر های غیر موثقی دید آنها را نسبت به سرمایه گذاری تغییر دهد.

مثال عینی از این موضوع صحبت های مدیرعامل JPMorgan Chase است. او که مدیر عامل یک شرکت خدمات مالی و چند ملیتی است، با اعلام اینکه بیت کوین فقط برای کلاه برداران ساخته شده است و به درد مردم کره شمالی می خورد، توانست قیمت بیت کوین را حدود 6 درصد کاهش دهد. این صحبت او، بعدها توسط خودش تصحیح شد و مردم را به استفاده از ارز های دیجیتال تشویق کرد اما در آن بازه زمانی موجب یک FUD شدید در جامعه شد.

🔸 در دو مثال قبلی متوجه شدید که FUD چگونه می تواند قیمت ارز های دیجیتال را به شدت در مدت کوتاهی کاهش دهد و به عبارتی یکی از پیامد های “ترس، عدم اطمینان و شک” افت قیمت های ارز دیجیتال است. جالب است بدانید که حتی نوسانات قیمت ارز های دیجیتال نیز خود می تواند موجب FUD شود. در برخی مواقع زمانی که ارز دیجیتالی مثلا بیت کوین قصد شکل گیری یک روند صعودی را دارد، پیش از آن نوساناتی را تجربه می کند. در زمان ایجاد این نوسانات سرمایه گذاران تازه کار که از دیدن روند های کاهشی یا افزایشی دچار هیجان می شوند. ترس و عدم قطعیت تریدرها موجب می شود که از ترس ضرر نکردن، ارز های دیجیتال خود را بفروشند. فروش بیت کوین یا سایر ارزها سبب می شود که قیمت ها به روند کاهشی ادامه دهد و اگر ارزی قصد تجربه یک روند صعودی را داشته است، این موضوع دیرتر و دیرتر به وقوع بپیوندد.

🔸 اتفاق دیگری که ممکن است باعث ایجاد FUD شود، هنگام اسکم شدن، هک یا آسیب پذیری یک رمز ارز است. برخی اوقات حتی فقط یک شایعه گذرا درباره کلاهبرداری ممکن است برای تحمیل ترس؛ عدم اطمینان و شک کافی باشد. ICO ها اخیرا مورد بررسی دقیق قرار گرفته اند. معرفی توکن های جدید که گاهی توسط افراد مشهور نیز انجام می شود؛ سرمایه گذاران را ترغیب می کند که قبل از عرضه محصول بر روی آن سرمایه گذاری کنند. با این حال تحقیقات نشان می دهد که اکثریت این ICO ها کلاهبرداری بوده اند که منجر به از دست دادن حجم عطیمی از سرمایه می شود.

همچنین نمونه های بسیار از حملات 51 درصد، هک شدن مبادلات و سرمایه های از دست رفته سبب می شود این دیدگاه ایجاد شود که تراکنش های ارز دیجیتال امن نیستند و این موضوع به طور مستقیم بر روی FUD تاثیر می گذارد و موجب افزایش آن می شود.

تاثیر ترس و تردید

آیا FUD همیشه تاثیر بدی بر بازار می گذارد؟

احساسات در بازار در یک چرخه عمل می کند. همیشه نکات مثبت و منفی در کنار یکدیگر وجود دارد. بسیاری از افرادی که به واسطه FUD از بازار ارز دیجیتال خارج می شوند، افراد کم تجربه ای هستند. نقد کردن درآمد این افراد سبب می شود، فرصتی جدید برای کسانی که قصد نگهداری سرمایه خود را دارند ایجاد شود.

اگر قیمت یک دارایی در حال افت باشد و تریدر تصور کند که اوضاع بهبود پیدا می کند، دارایی های فروشی را خریداری می کند. این موضوع یادآور سقوط بازار سهام است که در آن معامله گران شروع به خرید سهام در قیمت پایین می کنند تا برای رشد نهایی سود چند برابری کنند. البته اگر چه سود این کار چندین برابر است اما ریسک آن نیز به نسبت بالا رفته است. لذا خرید حجم زیادی ارز در صورت سقوط یک ارز، ضرر قابل توجهی را وارد می کند.

نتیجه گیری

FUD فقط منحصر به ارز های دیجیتال نیست و بازارهای زیادی را درگیر خود کرده است اما آنچه ما را به داشتن یک بازاری شاید با تاثیر پذیری کمتر از احساسات، خوشبین می کند، کم شدن FUD ها به مرور زمان است. علاوه بر آنکه قانون گذاری کشور ها می تواند به این موضوع کمک کند، افزایش سطح اطلاعات کاربران و تبدیل شدن به تریدر های حرفه ای می تواند موجب شود که ترس، عدم اطمینان و شک کمتر بازار رمز ارزها را تغییر دهد.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments