به نظر می رسد که مشکلات نظارتی بزرگترین صرافی کریپتو در جهان، در سال 2021 هنوز به پایان نرسیده است و همچنان شاهد آن هستیم.
بنا به گزارش رویترز، زیرمجموعه ترکی صرافی بزرگ بایننس، BN Teknlogi، به پرداخت 8 میلیون لیر (751,314) دلار، توسط هیات رسیدگی به جرایم مالی کشور (MASAK) محکوم شده است.
در حالی که جزئیات در این باره هنوز مشخص نیست، به نظر می رسد که این واحد محلی Binance در اجرای قوانین جدید ترکیه مبنی بر ردیابی اطلاعات کاربران برای اهداف مالیاتی، دچار تخلف شده است.
این جریمه که به این زیرمجموعه صرافی بایننس تعلق دارد، در نوع خود، اولین جریمه این چنینی در صرافی های کریپتو در کشور ترکیه به شمار می آید؛ یعنی از زمانی که MASAK مسئولیت نظارت بر امور مالی کریپتو را به عهده گرفته است.
رابطه ضعیف Binance با دستگاه های نظارتی کریپتو
با توجه به این گه این صرافی یکی از قدیمی ترین های این عرصه به شمار می آید، تا کنون به اندازه کافی تحت نظارت موشکافانه قانون گذاران کریپتو نیز قرار گرفته است.
صرافی معروف بایننس در سال 2017 در کشور چین بنیان گذاری شد، اما به دلیل سخت گیری های این کشور نسبت به فضای کریپتو، در همان سال مجبور گردید تا به ژاپن انتقال داده شود.
با وجود این که در تمام این سالها تحت فشار از جانب دستگاه های نظارتی قرار داشته است، سال 2021 تا کنون بیشترین فشار ممکن را به این صرافی وارد آورده است. این سخت گیری ها شامل مواردی از جمله درخواست منع ارائه سرویس و یا منحل کردن پلتفرم بوده است.
کشور هایی که در این زمینه چندان رابطه خوبی با این صرافی از خود نشان نداده اند عبارتند از آمریکا، ایتالیا، آلمان، هلند، مالتا، سنگاپور، ژاپن و برخی کشورهای دیگر.
پاسخ پلتفرم Binance اما به این سرکوب ها به گونه ای بوده است که تا کنون به نظر می رسد توانسته است بار ها خود را نجات دهد. این پلتفرم به منظور اثبات حسن نیت خود اعلام کرد که قصد دارد در سراسر جهان، دفاتر کلیدی برای ارتباط بهتر با دستگاه های نظارتی احداث خواهد کرد.
ناگفته نماند که موشکافی های نظارتی در سال 2021 تنها به Binance ختم نمی شود. پس از این که SEC صرافی CoinBase را تهدید کرد که در صورت ادامه برنامه های خود مبنی بر پلتفرم وام دهی، اقدامات قانونی علیه آنها انجام خواهد داد، این صرافی هم در زیر ذره بین قانون گذاران قرار گرفت.
این تهدید که از جانب مدیرعامل Coinbase توجیه ناپذیر تلقی شد، سر و صدای زیادی در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرد؛ طوری که افراد فعال در این بازار، به تجدید درخواست های خود مبنی بر مقررات شفاف تر پرداختند.
یکی دیگر از تاثیرگذار ترین سخت گیری ها در این زمینه در سال 2021، کشور چین بوده است. با غیرقانونی اعلام کردن رمز ارزها توسط دولت چین، بسیاری از صرافی های کریپتو مجبور با جابجایی دائمی و یا تعطیل کردن پلتفرم خود شند.
منبع: کوین گیپ
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.