امروزه اکثر مردم به دنبال روشی برای ذخیره درست سرمایه خود هستند. سود دریافت شده از پس انداز در بانک ها راضی کننده نیست و از سوی دیگر خبر های متنوع در خصوص چند برابر شدن سرمایه از طریق بورس، همه را وسوسه می کند. اگر شما فردی آماتور در زمینه سرمایه گذاری های جدید باشید، نیاز به اطلاعات اولیه در این خصوص خواهید داشت. اگر سرمایه گذاری در طلا و ارز دیجیتال را کنار بگذاریم، خرید و فروش سهام یکی از پرطرفدارترین روش های کسب درآمد است. اما کدام گزینه بهتر است؟ سرمایه گذاری در بورس داخلی یا سرمایه گذاری در بورس خارجی؟ در این مقاله این موضوع را بررسی می کنیم
بورس داخلی
بورس ایران بازاری مناسب برای ثروتمند کردن بسیاری از افراد بوده است. در دسترس بودن آن سبب شده بسیاری از افراد بتوانند با خرید سهام شرکت های معتبر ایرانی، تجارت کنند. شاید زبان فارسی یکی از مهم ترین عواملی است که مردم را به بورس داخلی علاقه مند می کند. البته فعال ماندن چرخ اقتصاد ایران، از نتایج سرمایه گذاری در این بورس است. اگر مردم سرمایه خود را خارج کنند، اقتصاد ایران ضربه بزرگی خواهد خورد.
بورس داخلی زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار است که قوانین آن را تایید می کند. برای فعالیت در آن به واحد پول ریال نیاز است. ارزی که در دسترس عموم مردم قرار دارد.
برای خرید و فروش سهام داخلی بایستی کد بورسی دریافت کرد و از طریق بروکر های ایرانی فعالیت کرد. ایران در این زمینه قوی عمل کرده است. کارگزاری های آگاه و مفید، دو کارگزاری مطرحی هستند که با در اختیار گذاشتن تعداد زیادی ویدیوی آموزشی به کاربران مبتندی نیز اجازه سرمایه گذاری می دهند.
به طور خلاصه مزایای سرمایه گذاری در بورس داخلی در مقایسه با بورس خارجی را می توان اینگونه خلاصه کرد:
- کمک به وضعیت اقتصادی کشور
- قانون مند بودن بورس ایران
- راحتی استفاده و پشتیبانی از زبان فارسی
- عدم نیاز به ارز بین المللی مانند دلار
اما در کنار تمامی این نکات مثبت ، نکات منفی سرمایه گذاری داخلی را نیز نباید نادیده گرفت. بازار سهام ایران به شدت تحت تاثیر تصمیمات بین المللی و سیاسی می باشد و ممکن است با یک خبر نا خوشایند سیاسی ریزش داشته باشد. این ریزش فقط به اخبار سیاسی خارج خلاصه نمی شود و گاهی در اثر عدم وجود مدیریت های درست، سرمایه گذاران دچار مشکل شوند. لذا در بورس داخلی بسیار مهم است که چه زمانی شروع به سرمایه گذاری می کنید و چه زمانی پول خود را خارج می کنید. به عبارت بهتر ، نباید اجازه دهید که نوسانات بازار شما را غافلگیر کند.
اگرچه ریال در دسترس ترین واحد پولی است اما اگر به لیست ارزشمند ترین واحد های پولی دنیا نگاهی بیندازید، شگفت زده می شوید. شاید بعد از بررسی این لیست، تصمیم شما برای سرمایه گذاری تغییر کند.
در بورس داخلی شما به خرید سهام تعداد محدودی شرکت داخلی دسترسی دارید، شرکت هایی که هر چند بزرگ و قوی باشند اما در مقام مقایسه با سهام اپل یا مایکروسافت قرار نمی گیرند.
بورس خارجی
بورس خارجی یا خرید سهام خارجی یعنی شما از رشد سهام شرکت های بزرگ سود کسب کنید. بازار های متفاوتی وجود دارد که می توانید سرمایه خود را به آن وارد کنید. از آنجایی که بورس آمریکا طرفداران زیادی در بین ایرانیان دارد، شاخص های سهام آمریکا را به طور مفصل در این مقاله بررسی کرده ایم. اما به طور مشخص بورس نزدک و شاخص نزدک 100 از مهم ترین بازارهای بین المللی هستند که تریدر های زیادی علاقه مند به خرید و فروش آن هستند.
در بورس خارجی در گام اول آشنایی به زبان انگلیسی مطرح است. سرمایه گذاران بایستی به طور نسبی با این زبان آشنایی داشته باشند. و البته ارز رایج برای معاملات دلار است. این موضوع، با توجه به اینکه این واحد پولی ارزش بالایی دارد، نکته بدی محسوب نمی شود و با توجه به اینکه در گذر زمان ارزش این پول نسبت به ریال افزایش یافته است، می توان از ذخیره سرمایه خود به دلار نیز سود بدست آورد.
خرید سهام از بازار های بین المللی این مزیت را دارد که کمتر از بورس ایران تحت تاثیر اتفاقات سیاسی است و این موضوع ثبات را بیشتر کرده است.
بروکر های متفاوتی امکان خرید و فروش را برای سرمایه گذاری در بورس خارجی فراهم می کنند. کارگزاری IG یکی از مهم ترین آنهاست که سهام نزدک (اپل، مایکروسافت و …) نیز در آن خرید و فروش می شود. یک نکته مهم اما منفی در خصوص بورس بین المللی، محدودیت های اعمال شده برای ایرانیان است.
متاسفانه امکان احراز هویت برای ایرانیان در هیچ یک از این کارگزاری ها وجود ندارد و کاربران بایستی با هویت غیر واقعی سرمایه گذاری کنند. این موضوع کار را در برخی از بروکر ها بسیار سخت کرده است.
در میان این سختی، برخی از این آب گل آلود ماهی می گیرند. به بهانه سرمایه گذاری در بورس نزدک برای شما، سرمایه شما را دیافت می کنند. گاهی دیده می شود این شرکت ها نه تنها در نزدک سرمایه گذاری نمی کنند بلکه اصل پول کاربران را نیز به آنها باز نمی گردانند! هرچند نمی توان عملکرد یونیک فاینانس را تایید و یا رد کرد اما این شرکت از آن دسته سازمان هایی است که ادعا می کند با طراحی رباتی، به طور اتوماتیک از سرمایه گذاری خارجی سود بدست می آورد. این موضوع هشداری است برای سرمایه گذاران بورس خارجی تا بیشتر دقت کرده و با اطلاعات کامل تری در بازارهای بین المللی سرمایه گذاری کنند و اگر قصد سرمایه گذاری و خرید سهام خارجی دارند، از بروکر معتبر استفاده کنند.
در پایان تصمیم گیری بین دو گزینه بورس بین المللی یا داخلی، به شرایط سرمایه گذاران بستگی دارد. با تمام نکات مثبتی و منفی ذکر شده، شما باید در خصوص این مهم تصمیم گیری نمایید. اگر تجربه سرمایه گذاری در هر یک از بازار های مالی دارید، آنرا با ما و دیگر کاربران در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید. شما ترجیح می دهید بر روی چه دارایی سرمایه گذاری کنید؟
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.
سلام
بروکرهای خارجی معتبر ریادی هستند که ایرانیان داخل ایران میتونن ثبت نام کنند… مثلا ifc / fxtm / icm /