ممنوعیت ارز های دیجیتال در ترکیه

بیت کوین و ارزهای دیجیتال در ترکیه ممنوع اعلام شد

طبق ممنوعیت جدیدی که در “ترکیه” پیرامون استفاده از ارز های دیجیتال وضع شد، دارندگان این نوع دارایی، دیگر قادر به استفاده از رمز ارز ها نخواهند بود. این ممنوعیت همچنین صرافی ها را هم از ارائه هرگونه خدمات تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال منع می کند.

طبق اعلامیه روز جمعه بانک مرکزی ترکیه، این ممنوعیت از تاریخ 30 آوریل (10 اردیبهشت) به اجرا گذاشته خواهد شد و تمام عملیات و خدمات مربوط به ارز های دیجیتال را غیرقانونی اعلام خواهد کرد.

این بانک همچنین اعلام کرد که هرگونه استفاده مستقیم یا غیر مستقیم از ارزهای دیجیتال در درگاه های پرداختی و صدور پول الکترونیکی، ممنوع خواهد بود.

اما فعلاً بانک ها از این مقررات نیز مستثنی هستند؛ به این معنی که افراد همچنان می توانند با انتقال وجه مستقیم از بانک های خودشان، لیر ترکیه را با ارزهای دیجیتال مبادله کنند اما ارائه دهندگان خدمات پرداختی، نمی توانند خدمات واریز و یا برداشت برای ارز های دیجیتال ارائه دهند.

همه این ها در حالی است که استفاده از صرافی ها و کیف پول های ارز دیجیتال در ترکیه به شدت گسترش یافته است. اما حالا کاربران تنها دو هفته برای خارج کردن سرمایه خود از ارز های دیجیتال یا صرافی ها وقت دارند.

این گونه سختگیری ها قبلاً هم در سیستم مالی ترکیه دیده شده است. در سال 2016، ترکیه درگاه پرداخت بزرگ و بین المللی پی پال (Paypal) را در این کشور ممنوع اعلام کرده بود.

بیت کوین بر سر دوراهی

مدت کوتاهی پس از اعلام این ممنوعیت از سوی بانک مرکزی ترکیه، بعد از اعلام حمایت از ارز های دیجیتال از جانب یک رهبر حزب مخالف ترکی، حال به نظر می آید که بیت کوین درگیر اختلافات حزبی در این بین شده است.

در پاسخ به این اعلامیه سخت گیرانه، Kemal Kılıçdaroğlu رهبر حزب مخالف در ترکیه، در چند توییت خود به حمایت از بیت کوین و ارزهای دیجیتال پرداخت.

توییت حمایت Kemal Kılıçdaroğlu

او احتمالاً در این توییت خود، رئیس جمهور ترکیه، Recep Tayyip Erdoğan (رجب طیب اردوغان) را خطاب قرار داده و گفته است:

ای حاکم، با چه کسی برای تصمیم گیری در خصوص ارز های دیجیتال مشورت کرده ای؟ من می نشینم و به تمام ذینفعان این موضوع، مشورت می دهم.

او بعداً متذکر شد که پس از صحبت های طولانی در تمام روز با سهامداران، او به این نتیجه رسید که ارز های دیجیتال بیشترین بازدهی را در تولید ترکیه دارد. شرکت های “Unicorn” ارزشی معادل 1 میلیارد دلار دارند. وی افزود، این اعلامیه نشان دهنده این است که دولت حاکم، اهمیتی برای نظر جوانان قائل نیست.

گذشته از نقطه نظر های سیاسی این موضوع، این ممنوعیت، تاثیر مادی بسیاری بر ترک ها خواهد گذاشت. طبق یک نظرسنجی که در سال 2019 انجام شده بود، ترکیه به عنوان یکی از کشور های پیشرو در پذیرش ارز های دیجیتال اعلام شده بود.

به هر حال با اینکه این خبر در صدر اخبار ترکیه قرار گرفته است، هیچ بعید نیست که هدف آن، کنترل بیشتر زیر ساخت های پرداختی در کشور باشد. همانطور که در سال 2016، ترکیه پی پال را نیز ممنوع اعلام کرد، شاید حالا وقت این است که از این فرصت برای راه اندازی ارز دیجیتال دولتی استفاده شود و شاید این امر کاملاً به ضرر حاکمان ترکی باشد. چرا که امسال بیت کوین در برابر لیر، به بالاترین قیمت خود رسید. در طی 6 سال گذشته، لیر ترکیه، 70 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
فرتاج
فرتاج
3 سال قبل

همینکه مردم ایران هم بواسطه ارزهای دیجیتال صاحب درآمد بشن دولت ایرانم مث ترکیه عمل میکنه.
اصولا این دولت ها هر چیزی که روی اون کنترل مستقیم نداشته باشنو فیلتر یا ممنوع میکنند.

علی یوسفی
علی یوسفی
3 سال قبل

با سلام .
این خبر رو لطفاً اصلاح کنید .
خرید و فروش و سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال ازاد هست . فقط استفاده از ارز دیجیتال برای پرداخت وجه در معاملات مثل خرید مسکن و ماشین و هر چیز دیگه بجای پول ممنوع شده