توکن ERC20 بر روی پلتفرم اتریوم طراحی شده و یک استاندارد فنی است که برای قراردادهای هوشمند در بلاک چین استفاده می شود. ERC کوتاه شدۀ عبارت “Ethereum Request for Comment” بوده و 20 عددی است که منحصراً به این درخواست اختصاص داده شده است.
اتریوم یک شبکه غیر متمرکز از رایانه ها با دو عملکرد اساسی است که عبارتند از: (1) بلاک چین اتریوم که میتواند معاملات را ثبت کند و (2) ماشین مجازی اتریوم که میتواند قرارداد هوشمند تولید نماید. با استفاده از این دو ویژگی، Ethereum قادر است از برنامه های غیرمتمرکز (DApps) پشتیبانی کند. این DApps ها بر پایۀ بلاک چین اتریوم هستند و از تکنولوژی زیربنایی آن استفاده می کنند.
بسته به هدف، یک برنامه غیرمتمرکز ممکن است توکن ERC20 را به عنوان یک ارز رمزپایه، سهام شرکت (جهت اثبات وفاداری) یا حتی اثبات مالکیت (مثلاً با پشتوانه مقداری طلا) ایجاد کند. پس از ایجاد یک توکن می توان آن را معامله کرد، هزینه کرد یا به شخص دیگری انتقال داد. ERC-20 زبان جهانی است که تمام توکن ها در شبکه اتریوم از آن بهره می برند و اجازه می دهد تا یکی از توکن ها با دیگری مبادله شود.
توکن ERC20 یک لیست مشترک از قوانین را برای ایجاد توکن های مبتنی بر اتریوم تعریف می کند تا در اکوسیستم رعایت شود. این قوانین به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا با دقت تعامل بین توکن ها را پیش بینی نمایند. این قوانین شامل چگونگی انتقال توکن بین آدرس ها و نحوه دسترسی هر توکن به داده ها است. جامعه Ethereum این استانداردها را با سه قانون اختیاری و شش مورد اجباری تدوین نموده که قوانین اختیاری (Optional) آن عبارتند از:
- نام توکن
- نماد توکن
- سیستم آدرس ده دهی (حداکثر 18 کاراکتر)
نمونه های موجود از توکن ERC20
در حال حاضر 83,011 عدد توکن ERC20 مبتنی بر اتریوم موجود است که به معرفی سه مورد از بهترین های آنها پرداخته ایم. با مراجعه به وب سایت زیر می توانید تعداد و اسامی آنها را بصورت آنلاین مشاهده نمایید:
توکن ای او اس (EOS) : یک ارز رمزپایه مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین که به عنوان پلتفرمی جهت اجرای قراردادهای هوشمند و استقرار برنامه های غیرمتمرکز (dApp) عمل می کند.
توکن ترون (TRON) : یک پروتکل غیرمتمرکز مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین که با هدف ساخت یک سیستم رایگان با محتوای سرگرمی در سراسر جهان ایجاد شده است.
توکن زیلیکا (Zilliqa) : پروتکل منحصر به فرد بر پایه تئوری تقسیم بندی (Sharding) که در آن نرخ انجام تراکنش ها با توسعه شبکه افزایش می یابد.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.