مینا پروتکل سبک ترین بلاک چین در جهان است که توسط مشارکت کنندگان طراحی شده است و نماد رمز ارز آن MINA می باشد. ماموریت این پروتکل بهینه سازی تمرکز زدایی و مقیاس پذیری برای بلاک چین می باشد. از زمان معرفی بیت کوین (BTC)، یکی از مسائلی که همه شبکه های بلاک چین را تحت تاثیر قرار می دهد مقیاس پذیری است. این امر بر مصرف انرژی شبکه های بلاک چین، هزینه و زمان مورد نیاز برای پردازش تراکنش ها تأثیر گذاشته است. در حالی که چندین شبکه بلاک چین همگی راه حلی برای این مشکل ارائه کرده اند، اما همه آنها به دلیل نقص هایی که دارند با چالش هایی روبرو شده اند. با این حال، پروتکل Mina این مشکل را با ایده بلاک چین فشرده تغییر است. برای آشنایی بیشتر با ارز مینا با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
تاریخچه ارز مینا (MINA) و بنیانگذاران آن
پروتکل مینا در سال 2017 توسط O(1) Labs ایجاد شد و یک هدف ساده را دنبال میکند که آن هم بهینه کردن غیر متمرکز سازی و مقیاس پذیری برای بلاک چین است.
این پروتکل در ابتدا با نام Coda Protocol شناخته می شد اما به دلیل اختلاف نام تجاری با R3 به دلیل شباهت نام با بلاک چین Corda، مجبور شد نام خود را به Mina تغییر دهد.
مدیرعامل این شرکت ایوانز شاپیرو است و سایر اعضای تیم موسس شامل ایزاک مکلر، برد کوهن، امره تکیشالپ و وانیشری رائو از O(1) Labs و جوزف بونو از دانشگاه نیویورک هستند.
خرید و فروش ارز مینا با بهترین قیمت و به صورت لحظه ای و تمام اتوماتیک در سایت پی 98 امکان پذیر است. برای آشنا با بهترین گزینه ها برای ذخیره سازی این رمز ارز مقاله معرفی بهترین کیف پول های مینا را مطالعه نمایید.
پروتکل ارز مینا (MINA) چگونه کار می کند؟
شهرت پروتکل مینا به سبک بودن بلاک چین آن است. MINA خود را بلاک چین فشرده می نامد که در نوع خود اولین است.
بر خلاف سایر بلاک چین ها که برای پردازش تراکنش ها نیاز به قدرت محاسباتی بالایی دارند، محدوده ورود نود (گره) ها به این پلتفرم بسیار کم است. در نتیجه، برای هر کسی امکان اتصال، همگام سازی و تأیید زنجیره به صورت فوری وجود دارد.
در بلاکچین های سنتی مانند بیت کوین و اتریوم، وقتی یک گره پیوند می خورد، لازم است تمام تراکنش هایی که در شبکه وجود دارد (کل سابقه بلاک چین) را تأیید کند. با وجود بیش از 500 میلیون تراکنش در بلاکچین بیت کوین که بیش از 250 گیگابایت است، بارگیری و تأیید سابقه ی آن برای یک کامپیوتر معمولی روزهای زیادی طول می کشد.
به همین دلیل است که برای اجرای یک گره کامل که بلاک چین را ذخیره و تأیید می کند، به دستگاه های ویژه با قدرت محاسباتی بسیار بیشتر نیاز است.
متأسفانه، فقط تعداد کمی از مردم توانایی خرید این نوع دستگاه ها را دارند. بنابراین، اکثر کاربران در بیت کوین یک نود سبک یا فوق سبک را اجرا می کنند. در نتیجه تعداد نود های بیت کوین افزایش پیدا نمی کند و تمرکززدایی که یکی از اهداف اصلی بلاک چین است واقعا محقق نمی شود در حالی که عملکرد را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
ارز MINA با معرفی بلاک چین فشرده به دنبال تغییر این موضوع و حل این مشکل است. کل بلاکچین مینا مبتنی بر SNARKS است. پروتکل مینا در کنار SNARKS از مکانیزم اثبات سهام نیز استفاده می کند.
اسنارک ها گواهینامه های رمزنگاری غیرقابل جعل هستند که تراکنش ها را تأیید می کنند و این کار بدون نیاز به تایید کل محاسبه انجام می شود.
کل شبکه بلاک چین فقط 22 کیلوبایت است که به اندازه چند توییت می باشد.
تنها چیزی که برای کاربران پروتکل مینا لازم است تا کل سابقه تراکنش را تأیید کنند، یک zk-SNARK است که از الگوریتم اثبات سهام به نام Ouroboros Praos استفاده می کند.
مشارکت کنندگان اصلی در شبکه ارز مینا (MINA)
سه نقش در شبکه ارز مینا برای مشارکت کنندگان وجود دارد که از عملکرد یکپارچه شبکه پشتیبانی کنند. هر یک از این نقش ها به درستی تشویق می شوند. آنها به شرح زیر است:
- تأییدکنندگان: بسیاری از کاربران در شبکه قادر به تأیید خواهند بود زیرا تنها چیزی که برای تبدیل شدن به یک تأیید کننده و دستیابی به امنیت کامل گره لازم است بارگیری zs-SNARK می باشد. اندازه آن تنها صدها بایت است و برای تأیید به میلی ثانیه فرایندهای محاسباتی نیاز است.
- تولیدکنندگان بلاک: در سایر پروتکل های بلاکچین، این گروه همان اسنارکرها یا ماینرها هستند. در شبکه مینا، آنها مشوق هایی را به عنوان کارمزد شبکه دریافت می کنند که کاربر آنها را پرداخت می کند و یا پاداش های بلاک و تراکنش های مربوط به کوین به آنها تغلق می گیرد. همچنین افراد می توانند به جای استیکینگ کردن، دارایی خود را به تولیدکننده بلاک واگذار کنند. وظیفه تولیدکنندگان بلاک این است که تراکنش هایی را انتخاب کنند که در یک بلاک گنجانده شوند. به عبارت دیگر، آنها قطعا به دنبال معاملات با بالاترین کارمزد خواهند بود. اما تولیدکنندگان بلاک نقش دیگری در مینا برای حفظ فشرده بودن بلاک چین دارند. برای هر تراکنش اضافه شده به یک بلاک ، آنها باید به همان تعداد تراکنش های قبلی اسنارک کنند تا با قوانین اجماع مطابقت داشته باشد و برای سایر نود (گره) ها قابل قبول باشد.
- اسنارکرها: آنها مشارکت کنندگان شبکه هستند که مسئول تولید zk-SNARK های مورد نیاز برای تأیید تراکنش های SNARK می باشند. آنها برای SNARK های خود کارمزد پست می کنند و پیشنهاد می دهند، و اگر تولید کننده بلاک از این SNARK ها در یک بلاک استفاده کند، تولید کننده بلاک کارمزد آنها را از کارمزد معامله ای که به دست می آورد ، پرداخت می کند. از آنجا که بسیاری از اسنکرها کارمزد پست می کنند، تولیدکننده بلاک معمولا مقرون به صرفه ترین آنها را انتخاب می کند، بنابراین مشارکت کنندگان برای تولید آن با یکدیگر در رقابت هستند.
تراکنش های ارز مینا چگونه انجام می شود؟
معامله مینا با یک تأیید کننده تراکنش شروع شده و پس از آن وارد اتاق انتظار (mempool) می شود.
در عین حال، اسنارکر ها تراکنش های جدید را بدون اسنارک (گواهینامه های رمزنگاری غیرقابل جعل هستن که تراکنش ها را تأیید می کنند) اثبات می کنند.
گام بعدی این است که تولید کننده بلاک برای تولید یک بلاک و انتخاب سودآورترین تراکنش ها و تراکنش های اسنارک نشده، انتخاب می شود.
در مرحله بعد، تولید کننده بلاک باید SNARKS را از اوردر بوک SNARK که مربوط به این معاملات است خریداری کند. سپس، تولید کننده بلاک می تواند یک بلاک جدید به بلاکچین مینا اضافه کند.
بنابراین، این وضعیت با افزودن تراکنش های جدید و حذف تراکنش های اسنارک نشده به روز رسانی می شود. سپس تولید کننده بلاک zk-snark را برای بلاکچین به روز رسانی می کند و بلاک جدید تأیید می گردد.
ارز MINA
ارز دیجیتال MINA ارز رمزنگاری شده بومی پروتکل Mina می باشد که در صرافی های مختلفی از جمله صرافی بایننس به عنوان بزرگترین صرافی دیجیتال جهان لیست شده است.
عرضه کل این رمز ارز محدود و برابر 824،104،972 توکن است.
نام پروتکل | Mina Protocol |
نماد رمز ارز | MINA |
عرضه کل | 824،104،972 |
وب سایت رسمی | minaprotocol.com |
حساب توئیتر | minaprotocol@ |
مزایا و معایب ارز مینا
پروتکل مینا راه حل های بسیاری برای مشکلات فعلی که بسیاری از شبکه های بلاکچین با آن روبرو هستند ارائه می دهد، اما این پروتکل نیز با مشکلات و چالش هایی رو به رو است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
🔶 مزایا:
- ایده پشت پروتکل منحصر به فرد است و اکثر مشکلاتی را که بلاکچین های مدرن با آن روبرو هستند رفع می کند.
- شبکه سبک است و به دستگاه هایی با قدرت محاسباتی متوسط اجازه می دهد تا گره های کاملی را اجرا کنند.
- چندین صندوق مالی سطح بالا از این پروژه حمایت می کنند.
🔶 معایب:
- از آنجا که این پروتکل منبع باز است و ثبت اختراع نشده است، می توان در آینده شاهد فورک های این فناوری بود.
- نسخه موجود پروتکل از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمی کند.
جمع بندی
به طور کلی باید گفت که مینا پروتکل هنوز در مراحل اولیه خود است، اما در حال حاضر راه حل های بالقوه ای برای مقیاس پذیری، مصرف بالای انرژی و هزینه معاملات در بلاک چین های مدرن را ارائه می دهد که چشم انداز آینده ارز مینا را روشن نشان می دهد. این یکی از پروژه هایی بود که در سال 2017 راه اندزی شد و ثابت کرد که سبک ترین بلاک چین در جهان است که توسط مشارکت کنندگان آن طراحی شده است.
سولات متداول
پروتکل مینا یک پروتکل ارز رمزنگاری شده می باشد که بر اساس اصل بلاکچین فشرده طراحی شده است. این اولین بلاک چین فشرده با حجم کل 22 کیلوبایت است. بر خلاف سایر بلاکچین ها که برای پردازش تراکنش ها نیاز به قدرت محاسباتی بالایی دارند، محدوده ورود گره ها به این پلتفرم بسیار کم است. در نتیجه، برای هر کسی امکان اتصال، همگام سازی و تأیید زنجیره به صورت فوری وجود دارد.
این پروتکل در سال 2017 ساخته شد و قبل از تغییر نام به Mina به عنوان پروتکل Coda نام گذاری شده بود. این سیستم برای ایجاد یک بلاکچین فشرده ایجاد شده است که الزامات محاسباتی مورد نیاز را به حداقل می رساند تا برنامه های غیرمتمرکز (DApps) را به صورت کارآمدتری اجرا کند.
هر کاربری در این بلاکچین می تواند یک تأیید کننده باشد. علاوه بر این، از آنجا که هرکسی می تواند یک تولید کننده بلاک در شبکه باشد، سطح غیر متمرکز بودن آن همچنان افزایش می یابد و امنیت و انعطاف پذیری آن نیز به همان نسبت بالا می رود.
ارز MINA رمز اصلی پروتکل Mina است و ارزش آن در حال حاضر 4.38 دلار است.
مینا اسنارک گواهینامه های رمزنگاری غیرقابل جعل هستند که توسط گره ها ذخیره می شود و برای تأیید معاملات استفاده می شود.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.