استخراج در ایران

صدور 30 مجوز استخراج از سوی وزارت تجارت ایران

چهارشنبه گذشته، فایننشال تریبون (Financial Tribune) گزارش داد که وزارت صنایع، معدن و تجارت ایران مجوزهای فعالیت برای 30 مرکز استخراج رمز ارز در کشور را صادر کرده است.

این در حالی است که استان تهران، تنها یک مجوز برای بهره برداری از یک مرکز استخراج رمز ارز دریافت کرد.

با استناد به داده های وب سایت وزارت، در این گزارش گفته شده است که استان سمنان بیشترین مجوز را دریافت کرده است و اکنون با شش مزرعه استخراج رمز ارز، مجاز به فعالیت در منطقه می باشد. استان البرز چهار مجوز گرفته است و پس از آن استان های مازندران، آذربایجان شرقی و زنجان به ترتیب بیشترین مجوز استخراج در این دسته بندی جای می گیرند. طبق گزارش ها، تهران که پایتخت کشور محسوب می شود تنها یک مجوز برای فعالیت در یک مرکز استخراج رمز ارز دریافت کرده است.

این وزارتخانه همچنین 2579 مجوز تأسیس برای واحد های جدید استخراج ارز های رمز پایه در سراسر کشور صادر کرد که 305 مورد از آنها توسط استان زنجان تامین شده است. استان فارس و آذربایجان غربی به ترتیب با 262 و 247 مجوز در رتبه بندی پس از استان زنجان قرار می گیرند.

براساس این گزارش، مجوز فعالیت شرکت های ایرانی برای شروع معاملات قانونی استخراج رمز ارز ها اجباری است. متقاضیان واجد شرایط باید پروانه تأسیس را اخذ و واحد صنعتی خود را ظرف 12 ماه راه اندازی كنند و پس از آن می توانند برای مجوز فعالیت، درخواست خود را ثبت كنند.

این گزارش خاطرنشان می کند که استخراج ارزهای رمزپایه در ایران قانونی است، زیرا ماینر ها مجاز به فعالیت در راستای قوانینی هستند که در ژوئیه 2019 (تیرماه 1398) توسط دولت تصویب شده است. علیرغم وضعیت قانونی استخراج رمز ارز ها در ایران، دولت به علت افزایش فشار بر شبکه برق ملی، در حال مبارزه با استخراج کنندگان غیر قانونی ارز های دیجیتال است. بر اساس این گزارش، شرکت های مجاز استخراج ارز های رمز پایه موظف هستند تا هزینه های انرژی بسیار بیشتری را برای استخراج رمز ارزها مانند بیت کوین (BTC) نسبت به مشتریان مسکونی یا سایر مشتریان تجاری پرداخت کنند. به عبارت دیگر قیمت برق در این مراکز استخراج بسیار گران تر از برق شهری است.

این خبر در حالی منتشر شد که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در اواخر ماه مه (اوایل خرداد ماه) ممنوعیتی برای استخراج بیت کوین در کشور تا پایان سپتامبر (اوایل مهرماه) ایجاد کرد تا فشار بر شبکه برق ملی کاهش پیدا کند. متعاقباً، سه شنبه گذشته، پلیس بیش از 7000 ریگ استخراج (Mining Rig) در یک مزرعه که در پایتخت تهران فعالیت داشته را توقیف کرد. از مزرعه استخراج ارز دیجیتال به عنوان بزرگترین و قابل توجه ترین تخلیه مصرف انرژی در کشور یاد می شود که باعث قطعی های گسترده برق شده است.

طبق اعلام شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) طی 12 ماه گذشته بیش از 188000 واحد تجهیزات استخراج رمز ارز کشف و ضبط شده است. طبق گزارشات ، این دستگاهها 180 تریلیون ریال (4.2 بیلیون دلار) ضرر به شبکه ملی و تجهیزات توزیع برق کشور وارد کردند.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments