چین و رمز ارزها

چین قدرت سرکوب بازار رمز ارزها را دارد؟ بررسی تاریخی بازیابی بازار پس از اخبار منفی چین

از سال 2009 ، چین و هنگ کنگ در 19 موقعیت مختلف، احساس “FUD” به معنای ترس، شک و عدم اطمینان را در فضای رمزنگاری با اخباری مانند ممنوعیت بیت کوین و مواردی از این قبیل القا کرده است. اما نتیجه چه بود؟ داده ها نشان می دهد که بازار هربار از تاثیر اخبار منفی و ممنوعیت های چین جان سالم به در برده و بازیابی شده است.

قیمت بیت کوین بلافاصله پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه بانک مردم چین یا PBoC ، تمام معاملات ارزهای رمزنگاری شده را غیرقانونی اعلام کرده است ، 5 درصد کاهش یافت. این افت قیمت منجر به کاهش قیمت گسترده در بازار ارزهای رمز پایه شد.

با این حساب ، بیایید نگاهی نوستالژیک به 12 سال گذشته بیندازیم که چین بارها با اخبار مبنی بر ممنوعیت باعث ایجاد ترس و شک در بازار و افت بیت کوین شده است. 

چین برای نخستین بار در سال 2009 “ارزهای مجازی” را ممنوع کرد

1: قانون گذاران چینی هرگز طرفدار رمز ارز نبوده اند. هنگامی که ارزهای دیجیتالی مبتنی بر بلاک چین هنوز در مراحل ابتدایی خود بودند ، یعنی 2009 ، وزارت فرهنگ و تجارت چین استفاده از “ارز مجازی” را برای تجارت کالاهای جهان واقعی ممنوع کرد. اگرچه بیت کوین (BTC) به طور خاص مورد هدف قرار نگرفته است با این حال این اقدام ضد بیت کوین و ارزهای رمزپایه نیز بوده است.

اولین ممنوعیت مربوط به بیت کوین در سال 2013 اعمال شد

2: در سال 2013 ، بانک مردم چین یا PBoC مانع از انجام معاملات BTC توسط موسسات مالی چینی شد و رمز ارز را یک ارز بدون “معنی واقعی” نامید. این اخبار باعث شد قیمت BTC زیر 1000 دلار کاهش یابد در حالی که در آن زمان BTC China یا BTCC بزرگترین صرافی رمزنگاری از نظر حجم معاملات بود.

🟢 دارایی های بازار ظرف چند هفته به حالت اولیه بازگشته و بازیابی شدند.

تهدیدات ممنوعیت جعلی در سال 2014 دوبار بازار را تحت تاثیر قرار داد

سال 2014 به ما آموخت که گزارش های جعلی از قانون گذاران چینی گاهی اوقات به اندازه گزارش های  واقعی بر بازار تاثیر گذار هستند.

3: در ماه مارس ، یک خبر جعلی که در وب سایت Sina Weibo منتشر شد ادعا کرد که بانک مرکزی چین قصد دارد تمام معاملات بیت کوین در این کشور را در کمتر از یک ماه متوقف کند. در حالی که این گزارش جعلی و بی ارزش به نظر می رسید، اما توانست بر قیمت بیت کوین تاثیر منفی بگذارد.

4: تقریباً در همان زمان، صرافی رمزنگاری مستقر در چین FXBTC اعلام کرد در میان تهدیدهای قانونی چین برای ممنوعیت مبادلات ،فعالیت های خود را متوقف میکند. 

🟢 ترکیبی از هر دو حادثه عامل سقوط بیت کوین از 709 دلار به 346 دلار بود. اگرچه وضعیت بازار ظاهراً خونین بود ، قیمت در کوتاه مدت شروع به بازیابی کرد و تا پایان ماه مه به بالای 600 دلار بازگشت.

هک یک صرافی چینی در سال 2016 قیمت ها را برای مدت کوتاهی کاهش داد

5: اگرچه این مورد مستقیماً توسط چین کنترل نمی شود، ولی زمانی صرافی ارز دیجیتال مستقر در هنگ کنگ قربانی یکی از بزرگترین هک ها در آگوست 2016 شد و مهاجمان تقریبا 119،756 BTC-به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار در آن زمان به سرقت بردند قیمت BTC بیش از 10 درصد در دو روز کاهش یابد.

🟢 با این حال، تا ماه سپتامبر یعنی تقریبا یک ماه بعد، قیمت ها به سطح قبل از هک خود افزایش یافته بود.

در سال 2017 ، چین دوبار در یک ماه ممنوعیت های مربوط به رمزنگاری را اعلام کرد

6 و 7: در ماه سپتامبر ، دولت چین رسماً فعالیت صرافی ها را برای سرویس دهی به کاربران در داخل کشور ممنوع کرد و PBoC اعلام کرد که شهروندان چینی اجازه شرکت در عرضه اولیه سکه ها را ندارند.

🟢 سه ماه طول کشید تا بیت کوین از 4000 دلار به قیمت بالای 20000 دلار برسد.

8 و 9: این ارز دیجیتال در حال حرکت به سمت یکی از بزرگترین روندهای صعودی خود بود که صرافی BTCC اعلام کرد به دلیل “ممنوعیت” دولت تعطیل شده است (این صرافی هنوز در حال فعالیت است) و معاون فرماندار بانک مردم چین ادعا کرد “بدن بی جان بیت کوین” روزی بر روی آب شناور خواهد ماند.

🟢 بازار رمز ارزها از آن زمان در مسیر بهبودی بوده و تنها افت های جزئی را تجربه کرده است.

گزارشات رسانه ای منجر به یک بحران کوتاه  در سال 2018 شد

10: در ژانویه 2018 ، گزارش هایی مبنی بر احتمال سقوط قیمت ارزهای دیجیتال شده توسط شهروندان چینی منتشر شد.

11: اگرچه بسیاری استدلال می کردند که سقوط ناشی از گزارش رسانه های چینی است ، که ادعا می کردند این کشور در حال سرکوب استخراج ارزهای رمزپایه است. تا اواسط ماه فوریه ، قیمت بیت کوین بیش از 65 درصد کاهش یافته و به 6،852 دلار رسید.

🟢 هرچند این افت مدت زیادی طول نکشید ؛ قیمت تا پایان ماه به بیش از 11000 دلار بازگشت.

احساس ترس در بازار در سال 2019 اوج گرفت

12: قیمت بیت کوین در آوریل 2019 کمی کاهش یافت زیرا پیش نویس کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین نشان داد که دولت در حال بررسی ممنوعیت مجدد  استخراج در این کشور است.

13: بانک مردم چین این حرکت را دنبال کرد و اعلام کرد که معاملات رمزنگاری پس از شناسایی به سرعت متوقف می شوند.

🟢 علیرغم افت قیمت کوتاهی که اتفاق افتاد،  بیت کوین در مدت زمان کوتاهی توانست اوج قیمت تاریخی خود را ثبت کند.

چین پشت “حمام خون کریپتو” در سال 2020 بود

14: مارس 2020 “حمام خون کریپتو” ، که در آن قیمت تقریباً تمام رمزارزهای بازار در ابتدای همه گیری COVID-19 سقوط کرد عمدتا ناشی از انحلال معادن استخراج چینی بوده است.

15: دولت هنگ کنگ اعلام کرد که قصد دارد معاملات خرده فروشی رمزنگاری را به عنوان بخشی از تلاش های خود برای مبارزه با پولشویی در نوامبر 2020 ممنوع کند.

🟢 در اولین سال شیوع ویروس کرونا بیت کوین برای اولین بار در سه سال توانست مرز 20000 دلار را پشت سر بگذارد و تا قبل از پایان سال 2020 به بالاترین سطح خود در 30،000 دلار رسید.

تاثیر ممنوعیت های چین تا به امروز ادامه دارد

16: انجمن ملی مالی اینترنتی چین ، انجمن بانکداری چین و انجمن پرداخت و تسویه چین با صدور بیانیه ای نسبت به سرمایه گذاری در ارزهای رمزنگاری شده با توجه به خطرات احتمالی در مه 2021 هشدار دادند.

17: ماه بعد ، PBoC به بانک های چینی و ارائه دهندگان خدمات پرداخت تلفن همراه دستور داد به مشتریان که در معاملات مربوط به رمزنگاری مشغول به کار هستند خدمات بانکی و تسویه حساب ارائه ندهند.

18: سپس در ماه ژوئن ، مقامات ممنوعیت استخراج و ماینینگ را صادر کردند ، که منجر به خروج گسترده ماینر ها از کشور شد.

19: روز گذشته بانک مردم چین بار دیگر اعلام کرد که همه معاملات ارزهای رمزنگاری شده در چین غیرقانونی است.

تعداد کل دفعاتی که چین در سرکوب بازار ناکام مانده است: 19 مرتبه

با در نظر گرفتن اقدام اخیر، تا کنون 11 پیام به طور مستقیم از طرف قانون گذاران چین و هنگ کنگ علیه بازار ارزهای رمزپایه اعمال شده است. این جدای از تاثیرات اخبار جعلی با مسائلی مانند هک صرافی ها چینی است.

 در مجموع ، از سال 2009 ، چین در بیش از 19 مورد جداگانه احساس ترس و عدم اطمینان را در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است و هر بار بازار توانسته روند بازیابی را از سر بگیرد.

داده های کوین تلگراف نشان می دهد که قیمت بیت کوین پس از انتشار آخرین خبر در رابطه با ممنوعیت بیت کوین و معاملات رمزپایه در چین بیش از 5 درصد کاهش یافته است، اما در حال حاضر توانسته به سطوح بالای 42000 دلار در زمان انتشار این مقاله برسد.

نظر شما درباره وضعیت بازار پس از انتشار این اخبار چیست؟ آیا الگوی بازیابی بازار تکرار میشود یا بیت کوین وارد روند خرسی طولانی مدت خواهد شد؟

🔗 منبع: کوین تلگراف

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

3.3 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments