یو اس دی کوین چیست

یو اس دی کوین چیست؟ راهنمای خرید و فروش USDC

یو اس دی کوین یک استیبل کوین است که به دلار آمریکا با نسبت 1 به 1 وابسته است. به بیان ساده قیمت این ارز با دلار آمریکا پشتیبانی می گردد. اولین عرضه USDC در بازار در سال 2018 صورت گرفت. این رمز ارز یکی از رقیبان و جایگزین های اصلی سایر ارزهای رمزنگاری شده وابسته به دلار آمریکا همچون تتر و ترو یو اس دی است. در ادامه این مطلب به معرفی کامل و آموزش فروش و خرید یو اس دی کوین خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ارز usd coin

یو اس دی کوین چیست؟

 همانطور که گفته شد USD Coin در ابتدا به صورت محدود در سپتامبر 2018 با همکاری شرکت های coinbase و circle عرضه شد. این ارز “پول دیجیتال برای عصر دیجیتال” به شمار می رود و در واقع برای جهانی طراحی شده است که معاملات بدون پول نقد در آن رایج میشوند. 

USDC توسط دلار آمریکا پشتیبانی می گردد و هر واحد از این رمزارز در گردش با 1 دلار ذخیره شده که خزانه داری کوتاه مدت ایالات متحده نگهداری می شود، معادل است.

هدف اصلی USDC، ایجاد سرویس برای رمزگذاری دلار آمریکا و راحتی در استفاده از ارزهای فیات در اینترنت و بلاک چین های مختلف است. همچنین از دیگر مزیت‌های استفاده از USDC، تبدیل راحت این ارز به دلار در هر زمان و مکانی است. تضمین صدور و بازخرید توکن‌های یو اس دی بر عهده قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاک چین اتریوم است.

یو اس دی کوین به دنبال ایجاد یک اکوسیستمی است که در آن این استیبل کوین توسط کیف پول ها، اکسچنج ها (صرافی ها) و دی اپ های (dApps) بیشتری پذیرفته شود.

تیم توسعه دهنده یو اس دی کوین

بنیان گذاری  یو اس دی کوین توسط سنتر کنسرسیوم، سرکل (Circle) و کوین بیس انجام شده است. ایجاد فناوری و چارچوب حاکمیت زیر نظر سنتر توسعه یافته است. با این حال سرکل و کوین بیس اولین صادرکنندگان تجاری USDC هستند.

بنیانگذاران سرکل، کارآفرینان جرمی آلریر و شان نویل هستند که در سال 2013 اقدام به تاسیس USD Coin کردند.

چه چیزی USDC را منحصر بفرد می کند؟

بازار استیبل کوین ها طی سالهای اخیر به شدت داغ و شلوغ شده است اما USDC به دلیل ویژگی هایی که دارد در مقایسه با سایر رقبا برتری نسبی دارد.

یکی از این ویژگی ها مربوط به شفافیت است و این اطمینان را به کاربران می دهد که بدون هیچ مشکلی قادر به برداشت 1 دلار آمریکا در ازای یو اس دی کوین هستند. به همین منظور تیم توسعه این ارز معتقد است كه یك شركت حسابداری بزرگ وظیفه دارد میزان وجوه نقدی فیات را كه در ذخایر نگهداری می شوند، تأیید كند و اطمینان دهد كه این تعداد با تعداد توکن های در گردش مطابقت دارد.

در واقع درباره این USDC این اطمینان وجود دارد که هیچگاه بدون پشتوانه ایجاد نمی شود و Circle تضمین می‌کند که هر توکن یواس دی کوین در فرایند توکن سازی بدون شک با یک دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود.

فرایند توکن سازی به این شکل است که منتشر کنندگان یو اس دی کوین بر اساس قراردادهای هوشمند توکن های جدید را منتشر می کنند. بنابراین برای ساخت هر USDC باید ابتدا یک دلار آمریکا به حساب منتشر کننده واریز شود. همه کسانی که در فرایند انتشار کوین های جدید USDC نقش دارند باید به صورت مرتب و مداوم آخرین موجودی دلار خود را اعلام کنند.

یو اس دی کوین در گردش

چه تعداد یو اس دی کوین در گردش وجود دارد؟

مطرح کردن اعداد و ارقام دقیق کار دشواری است. همانطور که میدانید  تعداد USDC موجود می تواند نامحدود باشد. هر زمان کسی بخواهد با دلار خود ارز خریداری کند، یا به عبارتی دلار خود را به رمز ارز تبدیل کند، سکه های جدید مطابق با تقاضا ایجاد می شوند.

گفته می شود، عواملی وجود داشته است که USD کوین طی سالیان متمادی از محبوبیت ویژه ای به خصوص در سال 2020 برخوردار شده است که منجر به افزایش قابل توجه عرضه این استیبل کوبن گشته است. یکی از این دلایل افزایش محبوبیت امور مالی غیر متمرکز است. USDC با توجه به چگونگی عملکرد آن دارای یک دارایی مشترک در بسیاری از پروتکل های DeFi است.

یو اس دی کوین چگونه کار میکند؟

تبدیل دلار آمریکا به یو اس دی کوین دارای مراحلی است که به انجام مراحل تبدیل، توکن سازی گفته میشود.

مراحل توکن سازی بدین گونه است که ابتدا دلار به حساب بانکی منتشر کننده توکن ارسال میشود. سپس منتشر کننده با استفاده از اسمارت کانتکت (قرارداد هوشمند) یو اس دی کوین، معادل رمز ارز USDC را ایجاد میکند. در مرحله بعد USDC استخراج شده، به کاربر ارسال می گردد و معادل دلاری آن ذخیره میشود.

برای تبدیل ارز دیجیتال یو اس دی کوین به دلار تنها لازم است عکس مراحل توکن سازی را پیش ببرید.

بدین گونه که ابتدا کاربر از منتشر کننده ارز دلار معادل یو اس دی کوین را درخواست میکند. سپس عرضه کننده درخواستی به قرارداد هوشمند USD کوین ارسال میکند در نتیجه معادل دلار درخواست شده، مقدار ارز را از چرخه خارج میکند. در آخر منتشر کننده دلار درخواستی را از محل ذخیره سازی دلار به حساب بانکی کاربر می فرستد.

ارز usdc

امنیت شبکه USD کوین چگونه است؟

همه یو اس دی کوین های در گردش در واقع توکن های ERC-20 هستند که در بلاک چین اتریوم حضور دارند. یکی از بزرگترین مزایای این استیبل کوین این است که می توان آن را با برنامه های مبتنی بر اتریوم ادغام کرد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، امنیت و اطمینان در این استیبل کوین به گونه ای است که دلارهای ایالات متحده با خیال راحت در فضای ذخیره سازی نگهداری می شوند.

خرید یو اس دی کوین

خرید یو اس دی کوین معمولا با هدف واریز این رمز ارز به حساب صرافی های بین المللی مانند صرافی بایننس صورت می گیرد. با توجه به این که امکان شارژ حساب کاربری در صرافی های خارجی به صورت مستقیم برای کاربران ایرانی وجود ندارد، این فرایند معمولا با استیبل کوین هایی مانند تتر و یو اس دی کوین صورت می گیرد.

سایت پی 98 با بر فراهم کردن بستر معاملاتی امن و ارائه خدمات آنلاین و اتوماتیک، امکان خرید یو اس دی کوین به صورت لحظه ای و با پرداخت ریالی را برای کاربران ایرانی فراهم کرده است.

برای خرید USDC از سایت پی 98 دستور العمل گام به گام زیر را دنبال کنید.

  1. ابتدا وارد سایت شده و یک حساب کاربری ایجاد کنید.
  2. سپس وارد پنل خود شده و از فهرست سمت راست گزینه “خرید ارزهای دیجیتال” را انتخاب نمایید.
  3. در مرحله بعد بر روی گزینه “خرید سایر ارزها” کلیک کنید.
  4. در صفحه ای که برای شما نمایش داده می شود و در بخش ارز مورد نظر “USDC” را انتخاب نمایید.
  5. سپس مقدار ارز یو اس دی کوینی که قصد خریداری دارید را وارد کنید.
  6. در مرحله بعد آدرس کیف پول مقصد را وارد کرده و شبکه کیف پول خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که شبکه را به درستی انتخاب کنید در غیر این صورت دارایی شما از دست خواهد رفت.
  7. در آخر بر روی گزینه ثبت سفارش کلیک کنید.
خرید یو اس دی کوین

فروش یو اس دی کوین

نقد کردن دارایی های رمز پایه و تبدیل سریع آنها به ریال یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران و تریدر های این بازار است. با استفاده از خدمات صرافی پی 98 ، این امکان برای کاربران فراهم شده است تا در هر لحظه از شبانه روز اقدام به فروش دارایی خود و تبدیل آنها به ریال نمایند.

خدمات فروش یو اس دی کوین همانند خدمات خرید این رمز ارز آنلاین و اتوماتیک است و واریز به حساب بانکی در کوتاهترین زمان ممکن انجام می شود. برای فروش USDC از طریق سایت پی 98 دستورالعمل گام به گام زیر را دنبال کنید.

  1. وارد حساب کاربری خود شوید.
  2. به بخش فروش ارزهای دیجیتال و سپس سایر ارزها بروید.
  3. ارز USDC را انتخاب کنید.
  4. مقدار مورد نظر جهت فروش را وارید کنید.
  5. یو اس دی کوین ها را به آدرس کیف پول پی 98 واریز نمایید و شناسه تراکنش را وارد کنید.
  6. سپس بر روی گزینه ثب درخواست کلیک کنید.
فروش یو اس دی کوین

کیف پول های یو اس دی کوین

برای ذخیره سازی و نگهداری هر ارز دیجیتالی نیاز به یک کیف پول است. اگرچه با توجه به اینکه قیمت این رمز ارز ثابت است، معمولا خرید USDC با هدف سرمایه گذاری و هولد بلند مدت آن صورت نمیگیرد. با این حال برخی از سرمایه گذاران و تریدر ها ممکن است در برخی از مواقع برای در امان ماندن از نوسانات بازار اقدام به نگهداری این رمز ارز در کیف پول یو اس دی کوین نمایند.

برای ساخت کیف پول یو اس دی کوین گزینه های سخت افزاری و نرم افزاری متعددی وجود دارند که در ادامه به برخی از محبوب ترین آنها اشاره شده است. شما می توانید به توضیحات تکمیلی درباره هر یک از این والت ها و آموزش استفاده از آنها، از طریق لینک های مشخص شده دسترسی یابید.

نام کیف پولنوعپشتیبانی از چند ارزامتیاز
لجرسخت افزاری⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
سیف پالسخت افزاری⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
کوین بیسموبایل⭐️⭐️⭐️
تراست والتموبایل⭐️⭐️⭐️⭐️
متامسک تحت وب/ موبایل⭐️⭐️⭐️
جکسموبایل⭐️⭐️⭐️

قیمت یو اس دی کوین

همان‌طور که اشاره شد، USDC یک استیبل کوین است و ماهیت استیبل کوین‌ ها به این شکل است که قیمت آنها همواره ثابت است. قیمت یو اس دی کوین همیشه برابر یک دلار است. با این در برخی از موارد مانند تغییرات عرضه و تقاضا در بازار ممکن است سبب به وجود آمدن نوسانات و اختلافات قیمت کوچک شود.

از سوی دیگر با توجه به اینکه قیمت دلار در ایران به صورت مداوم در حال نوسان است، و با در نظر گرفتن این که قیمت USDC به دلار وابسته است، ممکن است معادل ریالی این رمز ارز دچار نوسان شود. 

شما می توانید با مراجعه به پنل قیمت ارزهای دیجیتال  در سایت پی 98 از تغییرات لحظه ای این رمز ارز به دلار و ریال آگاه شوید.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments