چین بیشتر از هر کشور دیگری با بیت کوین گره خورده است و چیزی که مشخص است ، دولت رابطه خوبی با آن ندارد. با نزدیک شدن به سال نو چینی، بسیاری از تحلیلگران به دنبال سرنخ هایی هستند که آیا این موضوع بر قیمت بیت کوین تاثیر خواهد گذاشت یا خیر.
یک تئوری رایج در میان سرمایه گذاران چینی این است که قبل از تعطیلات، سرمایه های خود را برای فروش آزاد می کنند و این باعث فشار خرسی مضاعفی بر بازار خواهد شد.
روند تاریخی قیمت ها نشان می دهد که هر اتفاقی بیفتد بازه سال نو چینی نقش بزرگی در بازار ارز های دیجیتال خواهد داشت. تعطیلات سال نو چینی از 5 تا 7 بهمن است و اگر رویداد های گذشته تکرار شود، قیمت بیت کوین با شروع تعطیلات کاهش می یابد. هرچند رخداد های گذشته نمی تواند دلیلی بر اتفاقات آینده باشد و عامل مختلفی بر بازار ارز های دیجیتال تاثیر می گذارد اما بررسی 4 سال گذشته نشان می دهد در سال 2016 تا 2019 به ترتیب شاهد 8، 20،50 و 17 درصد کاهش قیمت در بازه تعطیلات سال نو چینی بوده ایم.
گزارشی که اخیرا توسط شرکت ارز دیجیتال SFOX صورت گرفته نگاهی عمیق تر به روابط وسوسه انگیز چین و بیت کوین انداخته است. این کشور نقش مهمی در مکانیزم های دارایی های دیجیتال پیشرو دارد. چین دارای بازار گسترده فرابورس با تقاضای داخلی زیاد، بیش از دو سوم قدرت هش شبکه و بسیاری از شرکت ها و کارآفرینان برجسته رمز ارز دارد.
در سال 2011 ، درست پس از یک سال که مبادلات بیت کوین به صورت لایو رونق گرفت، چین نیز اکسچنج BTCC را ایجاد کرد و دو سال بعد غول های صنعتی مانند Houbi و Bitmain در چین تاسیس شدند.
در اواخر سال 2013 دولت چین بیت کوین را ازبانک ها و صرافی های داخلی ممنوع کرد اما تجارت یا نگهداری آن را منع نکرد. تا سال 2015، چهار استخر استخراج چینی (BE.com – F2Pool – AntPool- BTCC Pool) بیش از نیمی از هش ریت را به خود اختصاص دادند.
فشار بر روی واحد پول چینی، یوان سبب افزایش سرمایه گذاری بر روی بیت کوین در پایان سال 2016 شد. در اواخر سال 2017، دولت ICO ها و تبادلات داخلی ارز دیجیتال را ممنوع کرده بود. در اواخر سال 2019، رییس جمهور چین ، Xi Jinping با اعلام عمومی حمایت از بلاک چین، موجب افزایش 33 درصدی قیمت بیت کوین در چند روز شد. البته بلافاصله بعد از چند روز دولت این کشور اعلام کرد که هنوز بیت کوین در این کشور ممنوع است و منظور از حمایت از بلاک چین، بیت کوین نبوده و به استفاده از بلاک چین در صنایع و کاربرد های دیگر مد نظر است.
از این چند مثال کاملا مشخص است که چین تاثیر زیادی بر بازار بیت کوین دارد. درست مانند آزادی اطلاعات، پکن هیچ چیزی از بیت کوین را نمی خواهد و تمام سعی خود را کرده است که از از افزایش جمعیت استفاده کنندگان از آن جلوگیری کند. هرچند دولت روش های مختلف سانسور را در پیش گرفته است اما مردم باز هم به BTC دسترسی دارند چرا که مالکیت آن هنوز در این کشو غیر قانونی نشده است. چین در رقابت با ارز های دیجتیال بانک مرکزی اروپا و سایر نقاط جهان پیشرو است. آمریکا حتی از یک شبکه راه اندازی نشده چینی خبر داده است چرا که دولت چین تمرکز زیادی بر روی بانکداری کرده است.
انگیزه های چین بر نظارت بیشتر جریان های پولی و کنترل بر منابع مالی مردم متمرکز شده است. اما نسل جوان به شکست بانک ها اعتقاد دارند و خواهان آزادی بیشتر هستند. چین تا مدتی می تواند نفوذ خود را بر بازارهای بیت کوین حفظ کند اما برای همیشه نمی تواند مردم را محدود کند.
با تمام این رخدادها، باید منتظر بود و دید آیا باز هم چین نقش کلیدی در قیمت ارز های دیجیتال دارد؟
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.