ترکیه قرار است در آینده کارمزدی 0.1 درصدی روی برخی تراکنش های تبدیل ارز اعمال کند. قصد دولت ترکیه از این کار افزایش درآمد است ولی از طرفی هم باعث دامن زدن به نگرانی ها در رابطه با کنترل بازار توسط دولت می شود.
مالیات تبدیل ارز در ترکیه به مدت یک دهه 0 بوده است ولی طبق تصمیم رئیس جمهوری این کشور که در روزنامه Gazette چند روز پیش منتشر شد، قرار است که در آینده از فروشندگان ارز، مالیات دریافت شود.
این مالیات از تراکنش های بین بانکی در بازار و کارت های اعتباری دریافت نمی شود. در ماه گذشته طبق داده های بانک مرکزی ترکیه، حجم متوسط مبادلات صرافی های محلی 3.6 میلیارد دلار بوده است.
ترکیه اخیرا از سیاست های سختگی برای پایدار نگه داشتن لیر استفاده کرده است که شامل مهندسی کاهش عرضه ارز پیش از انتخابات ماه مارس می شود که این کار با فشار آوردن به وام دهندگان محلی برای ارائه نکردند نقدینگی به سرمایه گذاران خارجی انجام گرفته است.
اما همچنان مقامات رسمی دخالت برای کنترل کردن سهام را تکذیب می کنند.
امسال ارزش لیر نسبت به دلار آمریکا 13 درصد افت داشته است که در بین دیگر ارزش ها بعد از پسو آرژانتین بدترین عملکرد را داشته است.
به گفته برخی کارشناسان این اقدام دولت ترکیه بیشتر به بازار خرید و فروش ارز ها آسیب وارد می کند تا روشی برای افزایش درآمد باشد.
همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم این تصمیم خزانه داری دولت ترکیه، تراکنش های بین بانکی یا موسسات تایید شده و فروش بانک ها مربوط به وام دهی و… را شامل نمی شود.
ترکیه مقصد سفر بسیاری از ایرانیان در سال است. افرادی که به قصد سفر به این کشور می روند یا افرادی که ترکیه را به عنوان واسطه ای بین مقصد نهایی خود انتخاب می کنند، می توانند تحت تاثیر این تصمیم دولت ترکیه قرار بگیرند؛ چرا که بسیاری از این مسافر ها پول خود را در ترکیه به سایر ارز ها تبدیل می کنند و این مالیات می تواند تصمیم آن ها را برای این کار تغییر دهد.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.