در جلسه چند روز گذشته کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی دستئورالعمل چگونگی اخذ مجوز صرافی ها برای ارز دیجیتال مورد بحث قرار گرفت.
به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در جلسه کمیسیون عالی تنظیم مقررات این مرکز، بر اهمیت ارز دیحیتال برای حل مشکل نقدینگی و تبادلات ارزی در کشور تأکید کرد و گفت:
بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار بایستی هر چه سریع تر باید مقررات حوزه ارز های دیجیتال را وضع نمایند.
فیروزآبادی در تاکید بر بهبود وضعیت اقتصادی کشور و رابطه آن با ارز دیجیتال گفت:
ارزهای دیجیتال میتوانند در بهبود وضعیت اقتصادی کشور با توجه به شرایط فعلی مؤثر باشند و بر این اساس مرکز ملی فضای مجازی کشور نسبت به تهیه سیاستهای کلان حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال اقدام کرده و از دستگاههای مربوطه خواسته شده تا نظرات خود را اعلام کنند .
در جلسه برگزار شده توسط کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، سیاست های بانک مرکزی در خصوص ارز های دیجیتال بار دیگر بررسی شد و معاونت فناوری های نوین بانک مرکزی پیشنهاد هایی درباره چگونگی فراهم شدن امکان نظارت بر دنیای ارز دیجیتال و همچنین دستور العمل هایی برای چگونگی اخذ مجوز صرافی اعلام کرد. در این جلسه داشتن کیف پول اختصاصی برای هر صرافی به منظور جلوگیری از تحریم های احتمالی امری ضروری اعلام شد.
بر طبق پیش نویس سیاست نامه بانک مرکزی در خصوص الزامات و ضوابط ارز دیجیتال در ایران که ماه گذشته اعلام شده بود، ارز های دیجیتال به سه دسته تقسیم بندی شده اند:
- ارز دیجیتال ملی (مجوز دهنده و منتشر کننده: بانک مرکزی)
- ارز دیجیتال منطقه ای (مجوز دهنده و منتشر کننده: بانک مرکزی)
- ارز دیجیتال جهان روا
رزهای دیجیتال جهان روا، مانند بیت کوین و اتریوم که قابل تبادل در صرافی های مجاز بوده، نمی توانند به عنوان ابزار پرداخت در کشور مورد استفاده قرار گیرند.
توکن ها نیز به 5 دسته تقسیم شده اند:
- توکن با پشتوانه ریال
- توکن با پشتوانه طلا و دیگر فلزات گران بها
- توکن با پشتوانه دارایی های مشهود
- توکن با پشتوانه دارایی های غیر مشهود
- توکن های بدون پشتوانه
توکن ها (به جز توکن با پشتوانه ریال) نمی توانند بهعنوان ابزار پرداخت مورد استفاده قرار گیرند.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.