بزرگترین کمپانی رسانه مجازی، فیسبوک، تصمیم جدی برای ارائه رمز ارز مخصوص خود دارد. اگر چه هنوز فیسبوک حرفی از پروژه لیبرا به طور عمومی نزده است ولی رسانه ها خبر از فعالیت های این کمپانی از 6 ماه گذشته به این منظور داده اند و تصویری از آینده استفاده این کمپانی از بلاک چین را ترسیم کرده اند.
به طور خلاصه، تیمی که توسط رئیس سابق کمپانی پی پل، دیوید مارکوس رهبری می شود در حال ساخت یک رمز ارز با پشتوانه دارایی است که در محیط پیام رسان های کمپانی فیسبوک از جمله واتس اپ، اینستاگرام و فیسبوک مسنجر کار می کند.
مروری بر پروژه لیبرا
پروژه لیبرا نامی احتمالی است که به این پروژه داده شده که در ادامه دلیل آن را متوجه خواهید شد.
جدیدترین اخبار درباره پروژه لیبرا از سوی بی بی سی منتشر شده است که این روزنامه بریتانیایی گزار داده است که این رمز ارز که فعلا به طور محلی آن را GlobalCoin صدا می کنند، اوایل سال 2020 قرار است در چندین کشور مختلف عرضه شود.
در ادامه قرار است خلاصه ای ازچیز هایی که درباره رمز ارز فیسبوک و پروژه لیبرا می دانیم را ارائه کنیم.
دی ماه 96
اولین نشانه ای که حاکی از قصد جدی فیسبوک برای کار با فناوری دفترکل توزیع شده بود در دی ماه 96 خودنمایی کرد، زمانی که دیوید مارکوس به هیئت سرپرستی کوین بیس ملحق شد.
در آن زمان، مارکوس نائب رئیس محصولات پیام رسانی درکمپانی فیسبوک بود. این کار پای دو پیام رسان مطرح در جهان، مسنجر و واتس اپ را به این کار باز می کرد.
فیسبوک پیام رسان واتس اپ را در سال 2014 به مبلغ 19 میلیارد دلار خریداری کرد.
تا آن زمان با این که پیام رسان چینی ویچت امکان پرداخت های الکترونیکی را به کاربرانش می داد، فیسبوک هنوز چنین قابلیتی نداشت.
اما مارکوس رئیس پی پال، بزرگترین کمپانی پرداخت های آنلاین آمریکایی بود و برای او حل چنین مشکلاتی سخت نبود.
شهریور 97
مهم تر از آن، نشانه ای دیگر از این که فیسبوک تصمیم جدی برای ورود به دنیای رمز ارز دارد در شهریور 97 نمایان شد، زمانی که خبر خروج مارکوس از اعضای سرپرستان کوین بیس منتشر شد.
دی 97
در دی ماه 97، بلومبرگ گزارش کرد که فیسبوک قصد ساخت یک استیبل کوین را دارد.
استیبل کوین نوعی ار رمز ارز هستند که قیمت آن ها به واسطه پشتوانه ای که دارند نوسان قیمت دارد یا نوسان آن ناچیز است.
جای تردید نیست که استیبل کوین ها آینده درخشانی دارند و سال گذشته عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دادند و باعث سرمایه گذاری های فراوانی شدند که از جمله آن ها می توان به استیبل کوین تتر اشاره کرد.
ماه بعد، نیویورک تایمز گزارش کرد که فیسبوک می خواهد واتس اپ، اینستاگرام و مسنجر را یکی کند. بی شک دلایل فنی زیادی می توان برای این تصمیم آورد ولی با گردآوری کاربران در یک اپلیکیشن موفقیت راه اندازی یک سیستم پرداخت شخص به شخص بیشتر می شود.
اسفند 97
اوایل ماه بهمن، خبر خرید یک کمپانی بریتانایی به نام Chainspace منتشر شد. این اقدام فیسبوک بیشتر به منظور به کارگیری افراد مشغول کار در آن شرکت گزارش شد تا صرفا جهت خرید یک کمپانی در حوزه فناوری بلاک چین.
از طرفیهم فیسبوک اوایل سال 2019 میلادی به روش سنتی یعنی انتشار آگهی استخدام، اقدام به استخدام در حوزه های کاری مرتبط با بلاک چین کرد.
کمی بعد، خبر هایی مبنی بر این منتشر شد که فیسبوک به منظور سو گرفتن به سمت رمز ارز به دنبال جذب سرمایه گذار است. بسیاری از سرمایه گذاران سیلیکون ولی اظهار کرده اند که شنیده اند که فیسبوک در حال جذب سرمایه است ولی جزئیات کمی در این باره در دسترس بود.
در اواخر ماه، اولین نشانه ها درباره زمان بندی این پروژه نمایان شد.
چند منبعتایید کردند که این غول رسانه مجازی تنها و تنها درباره فعالیت هایش در زمینه بلاک چین فط پشت در های بسته صحبت می کند و تنها افرادی را وارد جمع می کند که قرارداد عدم فاش اطلاعات را امضا کنند.
چهار نفر که به طور خلاصه با نیویورک تایمز صحبت کرده اند گفتند که فیسبوک در حال حاضر با صرافی های بزرگ رمز ارز صحبت کرده است. دو صرافی کوین بیس و گمینی توسط روزنامه فایننشال تایمز به عنوان دو صرافی که فیسبوک تا به حال با آن ها در این باره گفتگو هایی داشته، اعلام شدند.
فروردین 98
پیشرفت دیگری که دیده شد در طی کنفرانس F8 که سالانه برای توسعه دهندگان برگزار می شود، نمایان شد که در آن مارک زاکربرگ اظهار نظر کرد.
من بر این باورم که باید ارسال پول از یک شخص به شخصی دیگر به سادگی ارسال یک عکس باشد.
مارک زاکربرگ
اگر چه این حرف او ارتباط مستقیمی با رمز ارز ندارد ولی در ادامه او درباره آینده فیسبوک حرف زد و گفت که می خواهد دیگر خبر هایی که در این سایت منتشر می شود منبع اصلی جذب کاربر نباشد و اتفاقات دیگری در آن به بیافتد.
اردیبهشت 98
شایعه این که فیسبوک به دنبال جذب سرمایه برای این پروژه است ابتدا در طی توییت ناتانائیل پاپر، گزارشگر نیویورک تایمز مطرح شد.
اما سپس وال استریت ژورنال این ادعا را تایید کرد و ادعا کرد که فیسبوک به دنبال فراهم سازی فضای کار بوده تا صرفا سرمایه گذاران و فیسبوک هم با کمپانی های پرداخت آنلاین از جمله وسترن یونیون، ویزا و… گفتگو کرده است.
رویترز متوجه شد که این غول رسانه اجتماعی شرکتی را در سوئیس به نام Libra Networks به ثبت رسانده است که سهام دار آن Facebook Global Holdings است.
نام این شرکت ادعای وال استریت ژورنال را درباره هدف فیسبوک تایید می کند. در توضیحات عملکرد این کمپانی آمده است که این کمپانی در زمینه ترکیب محصولات خدمات مالی و بلاک چین کار می کند.
گفته می شود که شخصی که Libra را اداره می کند همان شخصی است که کمپانی فیسبوک در سوئیس را به راه انداخت.
بی بی سی نیز اعلام کرده است که مراحل آزمایش باید تا پایان امسال آغاز شود و شبکه اصلی احتمالا تا اوایل سال 2020 عرضه می شود.
از گفته های بی بی سی این گونه بر می آید که ظاهرا فیسبوک به دنبال این است که در همکاری با فروشندگان، امکان خرید تخفیف دار با GlobalCoin به منظور رواج دادن این کوین تازه وارد، را فراهم کند.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.
سلام.تقریبا قیمت هرلیبرا چند دلار تخمین زده شده .باتشکر ازسایت خوبتون
درود، هیچ اطلاعاتی در این باره هنوز منتشر نشده