- سازمان نظارت بر امور مالی انگلیس روز دوشنبه گفت : مردم می توانند تمام سرمایه خود را از دست بدهند اگر روی بیت کوین سرمایه گذاری کنند.
- بیت کوین در روز جمعه به بالاترین سطح خود یعنی تقریبا 42000 دلار رسید اما پس از آن به حدود 35000 دلار کاهش یافته است.
- نهادهای نظارتی به طور فزاینده ای نگران ارز های دیجیتالی مانند بیت کوین هستند و توجه بیشتری به دارایی های دیجیتال دارند.
تنظیم کننده قوانین مالی انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد افرادی که در ارز های رمز نگاری شده سرمایه گذاری می کنند می توانند تمام پول خود را از دست بدهند چرا که قیمت ناپایدار بیت کوین از بالاترین رقم خود یعنی 42000 دلار به شدت کاهش یافته است.
رشد حیرت انگیز بیت کوین (حدود 300 درصد) در سال گذشته توجه عموم و نهاد های سرمایه گذاری را به خود جلب کرده است. اما این ارز دیجیتال بسیار بی ثبات است و از جمعه تا دوشنبه، با 15 درصد افت از بالاترین رکورد 41800 دلار به 34645 دلار کاهش یافته است.
هیاهوی زیاد ارز های دیجیتال توجه سازمان های نظارت کننده مالی سراسر جهان را نیز به خود جذب کرده است. آنها نگرانند که سرمایه گذاران آماتور به مسیر سقوط ارزش ارز های دیجیتال کشیده شوند. مانند رفتاری که بیت کوین در سال 2018 نشان داد و به شدت سقوط کرد.
سازمان راهبردی امور مالی انگلیس (FCA) با صراحت در بیانیه ای اعلام کرد :
اگر افراد بر روی این نوع محصول – ارز دیجیتال – سرمایه گذاری کنند، باید آماده باشند تا همه پول خود را از دست بدهند.
این ناظر بیان کرد که برای شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری در این رمز ارز ها را دارند، نگران است.
نوسانات قابل توجه قیمت در دارایی های دیجیتال، همراه با مشکلات مورد اعتماد بودن ذاتی، سرمایه گذاران را در معرض خطر بالایی از جمله از دست رفتن تمام سرمایه قرار می دهد. علاوه بر آن پیچیدگی های مربوط به خدمات ارائه شده در ارز دیجیتال، درک خطراتی را که سرمایه گذارای در این دارایی ها وجود دارد، سخت تر می کند. هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوان رمز ارز ها را به پول نقد تبدیل کرد. تبدیل رمز ارز ها به پول نقد به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد.
خاطرات سقوط قیمت بیت کوین از اواخر سال 2017 تا اوایل سال 2019 زمانی که بیت کوین از 20 هزار دلار به زیر 4 هزار دلار سقوط کرد، چیزی نیست که بتوان آنرا فراموش کرد.
FCA همچنین تاکید کرد که ارز های رمزنگاری شده مانند بیت کوین تا حد زیادی رگوله نشده اند. در بیانیه این شرکت آمده است که اگر مشکلی برای ارز های دیجیتال پیش بیاید، سرمایه گذاران به عنوان غرامت یا شکایت نمی توانند به هیچ شخص خاصی یا شرکتی مراجعه کنند.
نهادهای نظارتی در تلاشند تا قوانین مربوط به ارز های دیجیتال را سخت تر کنند. از روز یکشنبه، FCA به عنوان بخشی از مقرراتی که برای پولشویی تنظیم کرده است، تمامی شرکت های مرتبط با ارز های دیجیتال را ملزم به ثبت کرده است.
شبکه مربوط به جرایم مالی ایالات متحده (FinCEN) در ماه دسامبر این ایده را مطرح کرد که شرکت های ارز دیجیتال بایستی اطلاعات دارندگان کیف پول رمز ارز را جمع آوری کنند.
اگرچه بررسی منابع خبری متفاوت و البته معتبر و مطالعه تمامی نظرات مثبت و منفی می تواند دید بهتری به سرمایه گذاران دهد اما نباید فراموش کرد که این دغدغه ها در چه زمانی مطرح شده است. این موضوع که بیت کوین و سایر ارز های دیجیتال به طور چشمگیری، توجه ها را به خود معطوف کرده اند و حجم زیادی از تراکنش ها به جای بستر شبکه های بانکی، در بلاکچین ارز های دیجیتال انجام می شود، بر کسی پوشیده نیست.
نگرانی های سیستم های مالی متمرکز کشورها در زمینه رونق گرفتن ارز های دیجیتال، کاملا طبیعی به نظر می رسد. چرا که با گسترش هر چه بیشتر این حوزه، توجه و استفاده کاربران از سیستم های مالی سنتی کاهش پیدا می کند. البته در این میان، برخی از شرکت های مالی بزرگ که پیش از این تمایلی به استفاده از بیت کوین نداشته اند، مانند پی پال؛ اکنون خود به ارز های دیجیتال روی آورده اند و در حال توسعه خدمات خود در بلاک چین می باشند.
نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا فکر می کنید موافقان و مخالفان بیت کوین جهت گیری منفعت طلبانه ای را پیش گرفته اند؟ نظرات خود را با ما در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.
به نظر من هرسر بالایی یک شیب تند روبه پایین داره وداشته وارزوهای دیجیتال هم ازاین قاعده مستثنی نیستند.