تایم فریم

بهترین تایم فریم برای ترید چه قدر است؟

این یک سوال بسیار متداول است که در هر زمان صحبت از استراتژی های ترید در فارکس و یا هر مارکت دیگر به میان می آید از سوی کاربران مطرح می شود که بهترین چارچوب زمانی برای ترید چه قدر است؟ 5 دقیقه، 15 دقیقه و یا یک روز ؟ اگر چه مشخص کردن بازه زمانی برای نمودار های ترید در نهایت به سبک تجارت، شخصیت و نوع استراتژی شما بستگی دارد اما ما در این مقاله سعی می کنیم با تمرکز بر تمامی این موارد، زمانی را به شما ارائه دهیم که از اتلاف وقت و ضرر شما در ترید جلوگیری کند.

تایم فریم چیست؟

اگر یک بار به پلتفرم های ترید در بروکر های مختلف یا سایت های نشان دهنده قیمت مراجعه کرده باشید، متوجه شده اید که نمودار های رسم شده دارای دو محور زمان و قیمت هستند. به تفاوت در بازه های زمانی رسم شده در روی نمودار، تایم فریم (Time Frame) های مختلف گفته می شود. مثلا اگر قیمت بیت کوین در دوره زمانی 5 دقیقه نمایش داده شود، تایم فریم نمودار 5 دقیقه است.

انواع تایم فریم ها

وابسته به پلتفرمی که برای ترید استفاده می کنید، می توانید از بازه های زمانی متفاوتی استفاده کنید. برخی از مهم ترین و معروف ترین تایم فریم ها به شرح زیر هستند :

  • تایم فریم ماهانه
  • تابم فریم هفتگی
  • تایم فریم روزانه
  • تایم فریم چهار ساعته
  • تایم فریم یک ساعته
  • تایم فریم سی دقیقه ای
  • تایم فریم پانزده دقیقه ای
  • تایم فریم پنج دقیقه ای
  • تایم فریم یک دقیقه ای

همانطور که مشاهده می کنید، می توان برخی از این بازه های زمانی را به گروه ترید کوتاه مدت و برخی دیگر مانند تایم فریم هفتگی، ماهانه یا سالانه را به گروه ترید های بلند مدت نسبت داد. اینکه کدام یک از این تایم فرم ها برای ترید بهتر است، موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم.

تایم فریم ترید

کدام تایم فریم برای ترید بهتر است؟

اگر چه پاسخ به این سوال مانند طرح این پرسش است که به چه رنگی علاقه دارید اما بازهم می توان با توجه به شرایط به وجود آمده برای شما کمی به تایم فریم مناسب نزدیک شد.

🔹 تایم فریم های بالا مانند ماهانه یا هفتگی، نیازمند یک تریدر صبور است که بتواند موقعیت ها را برای بازه زمانی طولانی نگه دارد. در این نوع تایم فریم ها ترید های کمتری اغلب صورت می گیرد.

از سوی دیگر تایم فریم های کوتاهتر در حد چند دقیقه مناسب افرادی خواهد بود که توانایی تصمیم گیری در شرایط پر ریسک و حساس را داشته و با تصمیم گیری سریع بتوانند، سود بدست آورند. تعداد تریدر های زیادی این تایم فریم را انتخاب می کنند.

🔹 برای انتخاب تایم فریم مناسب برای خود، بهتر است در قدم اول به ویژگی های شخصیتی خود نگاه کنید. اگر تایم فریم های کوتاه را انتخاب می کنید، باید توانایی تمرکز بالا و انجام چند معامله در روز را داشته باشید. در ترید های کوتاه برای کسب سود باید سریع به نوسانات عکس العمل نشان داد و این موضوع خواهان تصمیم گیری در شرایط مهم است.

اما اگر شخصیت شما این ویژگی ها را ندارد، صبور هستید و عجله ای ندارید، از تایم فریم های طولانی تر استفاده کنید. معاملات در این نوع از بازه زمانی کمتر است و البته نیاز به یک تفکر استراتژیک دارد.

🔹 نکته دیگری که در معاملات نباید آنرا فراموش کرد، بار روانی وارد شده به تریدر در اثر شکست در یک معامله است. مسلما در تایم فریم های کوتاه (پایین) حس بد ناشی از یک تراکنش بد، بیشتر حس می شود. این موضوع نباید سبب شود که شما تراکنش های بعدی خود را بدون فکر و فقط به امید جبران شکست قبلی انجام دهید.

🔹 استراتژی های ترید، نکته دیگری است که شما باید به آن توجه کنید. برخی تصور می کنند که استراتژی های ترید، صرفا برای تایم فریم های بالا کاربرد دارد. در حالی که می توان از تمامی استراتژی ها مانند الگوی سر و شانه و یا کندل ها در بازه های زمانی کوتاه استفاده کرد. چیزی که در در خصوص ترید کوتاه مدت باید مد نظر قرار داد، تاثیر اخبار و رویداد های سیاسی-اقتصادی بر ارز هاست. اگر بتوانید تاثیر این اخبار را نادیده بگیرید، خواهید توانست با استفاده استراتژی ها، وضعیت بازار را تحلیل کنید.

🔹 یکی از تفاوت های ترید با تایم فریم بالا در مقایسه با تایم فریم های پایین، میزان اسپرد یا کارمزد است. در بازه های زمانی کوتاه، تاثیر این پارامتر بسیار بیشتر است. پس بهتر است در میان انتخاب بهترین تایم فریم برای ترید این موضوع را به یاد داشته باشید.

البته در این میان یک ایده دیگر نیز وجود دارد که از ترکیب دو بازه زمانی، تایم فریم اصلی به وجود می آید. حالت مولتی تایم فریم به این معناست که با تحلیل نمودار های بلند مدت، روند کلی بازار مشخص شده و با به کار گیری این اطلاعات در تایم فریم های کوتاه تر می توان تصمیم گیری کرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که در حالت مولتی تایم فرم نباید بازه های زمانی تفاوت های زیادی با یکدیگر داشته باشد. مثلا اگر روی بازه زمانی یک روزه به عنوان تایم فرم بالا نگاه می کنید، بازه زمانی کوتاه تر باید چارت 4 ساعته باشد.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟

برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments