اگر تا به حال در زمینه ارز های دیجیتال، چه در حد کم چه پیشرفته، فعالیت داشته اید، حتما این کلمه به گوشتان خورده است و برایتان این سوال به وجود آمده که هودل (HODL) چیست؟ یا اصطلاح های مشابه آن مثل هودلر (HODLER) به چه معنا است؟ چه رابطه ای بین این اصطلاحات با کلمه “HOLD” به معنی نگه داشتن، وجود دارد؟ آیا از طریق این استراتژی، می توان به سود های خوب در ارز دیجیتال رسید؟
با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با این مفاهیم و اصطلاحات بیشتر آشنا کنیم.
ریشه و معنی اصطلاح هودل (HODL)
اصطلاح هودل کردن، همان طور که از شباهت آن پیداست، ریشه در کلمه انگلیسی هولد (HOLD) به معنی “نگه داشتن” دارد. اما پیدایش اصلی این کلمه، از آنجایی که در دیکشنری هم نمی توان آن را پیدا کرد، به سال 2013 برمی گردد. زمانی که در وبسایت معتبر Bitcointalk، یک کاربر با نام GameKyuubi، پستی با عنوان “I AM HODLING”، ایجاد کرد و بعد اعلام کرد که این یک اشتباه تایپی بوده، اما عمداً آن را اصلاح نکرده است. او در این پست (پیام) معامله گران را به جای خرید و فروش بیت کوین، به نگهداری آن تشویق و دعوت کرد. جالب توجه است که قیمت بیت کوین در آن زمان، فقط 15 دلار بود، در حالی که 11 ماه بعد این قیمت به 1,100 دلار رسید.
او اعلام کرد که در شرایطی این چنین، که اوضاع بازار به هم ریخته و آشفته است، اگر فروشنده باشید، تریدر های باهوش پول شما را گرفته و سرمایه شما از دست می رود. پس افرادی که به دنبال نگهداری سرمایه خود هستند، بهتر است از استراتژی من پیروی کنند و Hodl کنند. پس از آن، اصطلاح Hodler، به معنی نگه دارنده هم در بین کاربران مرسوم شد. هودلر کسی است که قصد سرمایه گذاری بلند مدت دارد و تمایلی به خرید و فروش لحظه ای ندارد.
هودل (HODL) چیست ؟
تا اینجا فهمیدیم که پیدایش این اصطلاح فقط یک اشتباه تایپی بوده، اما رفته رفته در بین مخاطبان گسترش پیدا کرده و به جایگاه ثابتی رسیده است.
هودل (HODL) کردن به معنی نگه داری ارز دیجیتال، به جای فروختن آن است و معامله گران در شرایط پر افت و خیز بازار که نمی توانند تصمیم مناسب برای ترید ارز دیجیتال را بگیرند، برای غلبه بر استرس و نگرانی خود، به هودل کردن روی می آورند و سرمایه خود را نگه می دارند.
قیمت بیت کوین هم مانند سایر ارزهای دیجیتال، همواره از افت و خیز بالایی برخوردار بوده است. مثلاً در عرض دو سال می تواند 52000 درصد رشد داشته باشد اما پس از آن با 80 درصد ریزش مواجه شود. چنین افت و خیز هایی در بین کاربران نگرانی هایی را به همراه دارد. برخی از این نگرانی ها، که با هودل کردن می توان از آن ها اجتناب کرد عبارتند از:
- FOMO (ترس از دادن فرصت) که منجر به خرید در قیمت بالا می شود.
- FUD (ترس، عدم اطمینان، شک و تردید) که منجر به فروش در قیمت پایین می شود.
علاوه بر آن، عده ای هستند که از بین ارزهای دیجیتال دیگر، تنها بیت کوین را قبول دارند و اعتقاد دارند روزی خواهد رسید که بیت کوین، جایگزین ارز های فیات خواهد شد. بنا بر این، هودل کردن برای این دسته از افراد ابعادی فراتر از فومو (FOMO) و فاد (FUD) کردن را در بر می گیرد.
درمجموع این یک استراتژی بلند مدت است و برای نتیجه مثبت گرفتن از آن، باید صبور بود. سرمایه گذاران با این استراتژی می توانند ارز دیجیتال خریداری کرده، و به جای بررسی لحظه ای نمودار ها و مسائل تکنیکال و فاندیمنتال، تنها منتظر یک افزایش قیمت راضی کننده در سرمایه خود باشند.
امنیت هودل (HODL) کردن
برای کسی که بخواهد سرمایه ارز دیجیتال خود را هودل کند، حتما موضوع امنیت نگهداری آن هم مطرح است. بنابراین باید به سراغ کیف پولی رفت که بیشترین امنیت را در اختیار او قرار دهد. کیف پول های مختلفی برای نگه داری ارزهای دیجیتال در دسترس کاربران قرار دارد که هرکدام خدمات متنوع و با کیفیت های گوناگونی را ارائه می دهند. اما از آنجایی که در این مقوله، مسأله امنیت کیف پول از اولویت بیشتری برخوردار است، می بایست به سراغ آن دسته از کیف پول ارز دیجیتال رفت، که کمتر در معرض خطر و تهدید ویروس ها و هکر ها باشد.
کیف پول های سخت افزاری، معمولاً به مراتب از امنیت بالا تری نسبت به انواع نرم افزاری آن برخوردار است.
مزیت های HODL
در پاسخ به این سوال که چرا ارز دیجیتال خود را هودل کنم، باید گفت اگر از آن دسته از افرادی هستید که دوست ندارید درگیر احساسات روزانه بازار شوید و به دنبال آرامش خاطر نسبت به سرمایه خود هستید، یا به آموزش ترید کردن ارز دیجیتال علاقه ای ندارید، هودل کردن گزینه مناسب برای شما است. اما باید این نکته را هم در نظر داشت که تنها با هودل کردن، نمی توان توقع سود هایی که از ترید های روزانه می شود به دست آورد را داشت.
کسی که سرمایه ارز دیجیتال خود، مثلاً بیت کوین را هودل می کند، بدین معنا است که این سرمایه را یک دارایی با ارزش می داند و به آینده آن چشم دوخته است. برای مثال، قیمت 1 بیت کوین (BTC) در سال گذشته، حدود 3500 دلار بوده است. هرکس که در آن زمان بیت کوین خریداری کرده، پس از یک سال نگهداری آن، زمانی که بیت کوین به قیمت 11,000 دلار رسید، با فروش آن به سود 300 درصدی دست یافته است. حال همین مثال را با قیمت کنونی بیت کوین، یعنی 58,000 دلار تجسم کنید.
یک هودلر، با ریسک کمتری برای از دست دادن سرمایه خود مواجه است. چراکه کمتر درگیر نواسانات بازار است. نا گفته نماند که با توجه به حجم پایین معاملات این افراد، هزینه کارمزد های آن ها هم بسیار کمتر از تریدرهای روزانه است.
هودل کردن کدام ارز دیجیتال بهتر است؟
شاید بتوان گفت آن چه که بیش ازسود بالا برای یک هودلر مهم است، پیش گیری از هر گونه ضرر است. معمولاً سرمایه دار تمایل دارد که در سبد سهام خود، تنوع داشته باشد. یا با فروش یک رمزارز، ارز دیجیتال دیگری خریداری کند. بنا بر این، از آنجا که در حال حاضر ارزهای دیجیتال بسیاری در بازار وجود دارد، آشنایی با تحلیل فاندیمنتال هم بسیار کارآمد خواهد بود.
برای مثال، بسیاری از هودلر (Hodler) ها هستند که بیت کوین را هودل می کنند و همزمان به خرید و فروش کوتاه مدت سایر ارزهای دیجیتال می پردازند. این امر باعث می شود که در زمان نزول ارزش بیت کوین، هودلر ها بتوانند با سودی که از طریق ارزهای دیجیتال دیگر به دست آورده اند، ضرر نزول بیت کوین را جبران کنند.
سوالات متداول
ترجیحاً مقداری بیت کوین یا اتریوم تهیه کنید و در یک کیف پول معتبر و امن از آن نگه داری کنید.
بله. در حال حاضر آلت کوین های زیادی در بازار وجود دارند که احتمال دارد طی سال های آتی ارزش خود را از دست داده و با آلت کوین های جدیدتر جایگزین شوند. بیت کوین و اتریوم از قوی ترین و قدیمی ترین ها هستند.
این موضوع کاملاً به شرایط بازار، انتظارتان از میزان سود و البته صبر و شکیبایی شما بستگی دارد.
شما با هودل کردن، به دلیل تراکنش های کم، و پایین بودن حجم معاملات خود، کارمزد کمتری پرداخت خواهید کرد.
برای آگاهی از آخرین نوشته ها، خبر ها و تحلیل های کوتاه به کانال تلگرام پی98 بپیوندید.
مطلب خیلی خوبی بود اما من از نگهداری ارزهای نو پا و کم ارزش میزان خوبی سود کردم
مثلا الکترونیوم